1890 Sunar: Ekim'de İki Gün festivalinde pazar günü programı

Dün DJ No Frost ve Analog Africa DJ SET’le başlayan 1890 Sunar: Ekim’de İki Gün festivalinin ikinci günü epey hareketli geçecek! Saat 16.00’da Arkaoda’da başlayacak ikinci gün programında Grup Ses Beats & Cins, Erdem Helvacıoğlu, Heidemann ve Jerusalem In My Heart var!

1890 Sunar Ekim’de İki Gün – Pazar:

16:00 – 19:00 Grup Ses Beats Dj Set + Cins’ten bahçe duvarına graffiti

Her zaman alışılmışın dışında performanslar yapmaya özen gösteren Grup Ses Beats, Ekim’de İki Gün’de özel bir konuğuyla karşımızda olacak. İstanbul sokaklarında görebileceğiniz birçok duvar resminden sorumlu Cins’le birlikte bir performans sergileyecek olan Grup Ses, Cins’in Arkaoda duvarlarına çizimini yaptığı sırada setini çalacak.

19:30 – 20:30 Erdem Helvacioglu + Ses Sineması // Konser

!Geceyarısı Filmleri! gösterimlerinden ve Ses Kitabı projesinden bildiğimiz yazar Serdar Kökçeoğlu ve Arkaoda’nın işbirliği ile düzenli olarak gerçeklecek olan Ses Sineması etkinliği de Ekim’de İki Gün kapsamında yer alacak. Bu sefer dünyaca ünlü besteci Erdem Helvacıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek Ses Sineması’nda, Arkaoda perdesine yansıtılacak kült filmlerden video oyunlarına kadar uzanan çeşitli görseller canlı müzikle desteklenecek!

21:00 – 22:00 Heidemann (ABD) // Konser

Daha önce Monika Heidemann Band isimli grubuyla yaptığı işlerle tanıdığımız Heidemann, ilk İstanbul konserini Ekim’de İki Gün kapsamında verecek. Orphan isimli ilk EP’sini henüz bu ayın başında yayınlayan Heidemann, basit altyapılar ve melodik vokalleriyle dans edilesi bir synth pop yapıyor.

22:00 – 23:00 Jerusalem In My Heart (CA) // Konser

Lübnan doğumlu ve Montreal’de yerleşik olan Radwan Moumneh’in zaman zaman tek başına zaman zaman çeşitli katılımcılarla birlikte yürüttüğü müzik projesi Jerusalem In My Heart, Ekim’de İki Gün’ün en büyük merak uyandıran konserlerinden birine imza atacak. Mo7it Al-Mo7it isimli albümünü geçtiğimiz yıl prestijli plak şirketi Constellation Records aracılığıyla yayınlayan Jerusalem In My Heart, hem ortadoğudan yöresel seslere hem de karanlık ve yoğun ambient tınılara müziğinde yer veriyor.