2015 Cecille B. DeMille ödülü George Clooney'e verilecek

Cecile B. DeMille ödülünün bir sonraki sahibi George Clooney olacak. Her yıl sanat ve eğlence dünyasına katkı yapan bir sanatçıya verilen ödül, 11 Ocak’ta düzenlenecek 72. Altın Küre Ödül Töreni’nde Clooney’e verilecek.

Söz konusu ödülü bundan önce kazananlar arasında Anthony Hopkins, Robin Williams, Morgan Freeman, Gene Hackman, Jodie Foster gibi isimler var. Ödülü bu yıl kazanan isim de Woody Allen olmuştu.

Geride bıraktığımız yıl içerisinde Gravity‘de Sandra Bullock’la birlikte izlediğimiz George Clooney, The Monuments Man‘de de hem oyuncu hem yönetmen olarak yer almıştı. Bugüne kadar kazanmış olduğu üç adet Altın Küre ödülü bulunan Clooney’yi yakında izleyeceğimiz üç film var. 2015’te vizyona girecek olan üç filmden ilki Tomorrowland isimli bilim kurgu filmi. Yönetmenliğini Jodie Foster’ın üstlendiği film Money Monster ‘da başrolde izleyeceğimiz Geoge Clooney, Coen Kardeşler’in bir onraki filmi Hail, Caesar!‘ın kadrosunda Channing Tatum, Scarlett Johansson, Ralph Fiennes ve Tilda Swinton gibi oyuncularla birlikte bulunuyor.