2017 listeleri: Yılın en iyi komedi dizileri

Dünyada ilk kez 2017 yılı içerisinde yayın hayatına başlamış yeni komedi dizileri arasından, Bant Mag. ekibinin seçtiği en iyi 10 yapımı sıraladık.

dizi10


10. Atypical
Netflix’in bu sezon başlayan bu sevimli dramedisi, ergenliğini geride bırakıp 18 yaşına basmış otizmli kahramanını acımasız bir dünyanın ortasında, sevgi ve kabullerle tanıştırıyor. United States of Tara’dan tanıdığımız Keir Gilcrist’i, Jennifer Jason Leigh ile benzer tatta bir dizide izlemek isteyenler ıskalamasın.

dizi9

9. One Day At A Time
Özellikle dijital platformlarda nitelikli ve sürükleyici bir örneğini uzunca süredir göremediğimiz klasik stüdyo sitcom’larının ardından, gerçekten başarılı ve seyir zevki yüksek bir sitcom izlemek isteyenler, bu nostalji esintili komediye ve Latin Amerikalı sevimli ve ‘öteki’ ailenin hikayesine bir göz atsın.

smilf

8. Smilf
Bir dönem Weeds, The Big C ve Nurse Jackie gibi bağımsız kadın merkezli dramedilere ağırlık vermiş olan Showtime’dan uzun süre sonra yeniden benzer tatta bir dizi görmenin mutluluğunu yaşatan bu eğlenceli komedi, küçük bir çocukla ortalıkla kalakalmış fakir ama gururlu ve zeki bir genç anneyi merkez alıyor.

GLOW

7. G.L.O.W.
80’li yıllar Amerikan televizyonunun kitsch programlarından birine dönüşen kadın güreş reality şovlarından G.L.O.W.’un gerçek hikayesini, süslü yan hikayelerle karşımıza getiren bu eğlenceli dizi, başarılı oyuncu kadrosu ve su gibi akıp giden bölümleriyle, Netflix’in bu sezonki yüz aklarından birine dönüşmüştü.

crashing

6. Crashing
HBO’nun, Girls’ün son sezonuyla birlikte yayınına başladığı ve yalnız bir komedyenin hikayesine odaklanarak yer yer Louie ve Master of None gibi dizileri andıran bu eğlenceli yeni dizisini, sezon içerisinde gözden kaçıranların en azından ilk birkaç bölümüne göz atmasında fayda var.

mmm_101_05785.1.fnl_

5. The Marvelous Mrs. Maisel
Amazon Prime Video, bu sezonki en iddialı dizilerinden biriyle turnayı gözünden vurmuş durumda. 1950’ler Amerikasında, tarihin ilk kadın stand up’çısının hikayesini anlatan bu sevimli dramedi, En İyi Dizi ve Kadın Oyuncu kategorilerinde Altın Küre adaylıklarıyla da dikkat çekti.

dear-white-people-netflix

4. Dear White People
Aynı adlı Amerikan bağımsızından Netflix tarafından dizileştirilen ve yılın en sevilen komedi işlerinden birine dönüşen bu okul komedisi, protest yanı ağır basan, son derece zeki yazılmış, nefis çekilmiş ve oynanmış bir iş. Diziyi merak edenlerin, işe önce film versiyonundan başlamasında fayda var.

170511-fallon-i-love-dick-kevin-bacon-kathryn-hahn-tease_wa44hq

3. I Love Dick
Amazon’un neredeyse iki yıl önce çıkmış olan pilot bölümüne nihayet bu yıl ilkbahar aylarında tam bir sezon eklediği eğlenceli komedi, aynı adlı çok sevilen romandan, Jill Soloway tarafından yapılmış nefis bir uyarlama. Kathryn Hahn ve Kevin Bacon’ın enfes performansları ve düşmeyen cinsel tansiyonuyla son derece eğlenceli bir seyirlik I Love Dick.

she

2. She’s Gotta Have It
Yaşayan en iyi yönetmenlerden Spike Lee’nin 1988 yapımı aynı adlı romantik komedisinin, yine kendisi tarafından 10 bölümlük şahane bir Netflix komedisine dönüşmüş bu hali, pek çok anlamda yılın en kayda değer dizilerinden biri. Brooklyn’in sosyo-kültürel yapısı içerisinde küçük bir özgürlük hikayesi anlatan dizi, içinde yaşadığımız dönemin politik atmosferini, Spike Lee’nin her zamanki dolaysız anlatı ve keskin diliyle, harika cümlelerle özetleyen bir dizi karşımızdaki.

bigm

1. Big Mouth
Yılın sürpriz Netflix animasyonu Big Mouth, Amerikalı komedyenler Nick Kroll ve Andrew Goldberg’ün elinden çıkma tam bir nostaljik eğlence sağanağı. Hayatın en büyük sınavlarından ergenlikle tanışan bir grup çocuğun etrafında gezinen sevimli öyküsü, cüretkar dili ve enfes tespitleriyle güldürürken duygulandıran bu şahane dizi, hormon canavarları, yersiz ereksiyon ve PMS’ler ile sinir bozucu ebeveyn ezberleriyle, ergenlik denen vahşi ortamın resmini benzersiz bir biçimde çizerek yılın en iyi komedisine dönüşüyor.