"Aslolan müzik": Outro Music Store

Yerli bağımsız müzik sahnesini var eden önemli katmanlarda üstlendikleri farklı rollerle uzun zamandır çalışmalarını büyük bir keyifle takip ettiğimiz Müzik Hayvanı’ndan Eray Düzgünsoy, Karga’dan Bahadır Dilbaz ve Dunia’dan Üzeyir Yasa’nın ortaklığıyla hayata geçen ve geçtiğimiz günlerde kapılarını ziyaretçilere açan Outro Music Store, nadir plak ve CD seçkisiyle birlikte bağımsız müziğe dair birçok oluşumun yayınlarını da bulabileceğiniz heyecan verici bir dükkan. Outro Music Store’a gerçekleştirdiğimiz ilk ziyaretin hemen ardından Eray Düzgünsoy’a dükkana ve Türkiye’deki plak kültürü hakkındaki gözlemlerine dair sorularımızı yönelttik.

Röp: Cem Kayıran

Bağımsız müzik sahnesinde senelerdir çeşitli rollerle varolmuş üç kişinin güçbirliği aslında Outro Music. Bir araya gelişiniz ve bir plak dükkanı açmaya karar verişiniz nasıl gerçekleşti?

Evet aynen bahsettiğin gibi. Senelerdir içinde bulunduğumuz ortamların bizlerdeki etkisiyle ve de farklı müzikal birikimlerimizle bir müzik dükkanı açma fikrimiz uzunca bir süredir konuştuğumuz konuydu. Uygun zaman ve mekanı da bulunca harekete geçmiş olduk. Karga’dan Bahadır Dilbaz ve Dunia’dan Üzeyir Yasa ile beraber benim de müzikal vizyonu çerçevesinde, içeriğine buralarda az rastlanır bir arşivi paylaşalım istiyoruz.

Outro Music’in kataloğunda ziyaretçileri ne gibi albümler bekliyor? Yakında kataloğunuza heyecan verici albümlerin geleceğine dair duyumlar aldık!

Elektronik müziğin az rastlanır örnekleriyle beraber dub, reggae, funk, new wave gibi türlerden öte yeni müzik arşivi, deneysel elektronik ve elektro-akustik yapıtların yoğunluğuna da dikkat ediyoruz. Ayrıca Outro Music, bağımsız müzik oluşumlarının yayınlamış olduğu albümlerinde bir satış merkezi niteliğinde. Hepsinden de öncelikli olarak amacımız gerçekten özel “müzik” paylaşabilmek. Bayram sonrası Türkiye’ye maalesef önceden gelememiş birtakım plak şirketlerinin kataloglarından özel bir seçki işe beraber farklı coğrafyalardan getirmeye gayret ettiğimiz albümleri sunacağız.

outro2

Outro Music olarak bir plak dükkanı olmaktan başka ne gibi amaçlarınız var? Dükkanda ya da farklı mecralarda yapmak istediğiniz şeyler var mı?

Müzikal içerik önemli. Ayrıca albümler üzerine bolca konuşabildiğimiz bir dükkan burası. Sadece plak kondisyonları basım tarihleri vs gibi teknik konular değil. Müzik üzerine, içerik üzerine kahve eşliğinde şahane sohbetler şimdiden başladı zaten. Özellikle müzikoloji meraklıları ve müzisyenler için de bir buluşma noktası. Outro’nun müzik seçkilerini organik bağımız olan birtakım mekanlarda paylaşmanın dışında hal-i hazırda süregelen DJ setlere devam edeceğiz. Bir ufak sürprizimiz de eylül gibi olacak. Ayrıca Müzik Hayvanı’nın da merkezi konumunda görebiliriz Outro’yu.

Dükkanla ilgili ilk duyurunuzda akılda kalıcı ve merak uyandırıcı bir cümle kullanıyorsunuz: “Outro, plağın bir fetiş nesnesine dönüştüğü günümüzde ürünün sunumundan önce içeriğe öncelik vermek fikri ile açıldı.” Türkiye’deki plak alıcılarına dair gözlemleriniz neler? Bu bağlamda dükkan tarafına geçerken ne gibi detayları göz önünde bulundurdunuz?

Bu yazıyı bizim için yazan, bizi iyi tanıyan, yapmak istediğimizi başından beri bilen Karga’dan Murat Seçkin’di. Tam da dediği gibi bir fikir ile açıldı. Türkiye’deki plak alıcılarının çok farklı seçenek ve tercihleri olsa da genel olarak dünyada plağa karşı olan ilginin artması nesneyi de bir şekilde ön plana çıkarıyor. Biz tam da burada aslolan müzik demek istiyoruz. Bunu yaparken pek çok dinleyici, üretici ve firmalardan dostlarımızın bizlere karşı olan iyi niyetli desteklerini de yanımıza alarak tabii ki. Elbette sonuçta burası bir dükkan ama içeriğini hatırlatan bir takım özellikleri olsun istiyoruz…

Outro Music Store hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayarak dükkan için oluşturulan Facebook sayfasına ulaşabilirsiniz.