SONIK CHAMBER’ın dokuzuncu buluşması, 19 Şubat’ta Bant Mag. Havuz’da

Elektronik, noise, deneysel müzikler gibi güncel müzik yaklaşımları adına yaptığı vizyoner çalışmalarla tanınan Batur Sönmez, 2017 yılında, yeni bir konseptle deneysel, elektronik, noise, doğaçlama müzik etkinlik serisi “Sonik Chamber” ı başlattı. Sonik Chamber, yapısını Luigi Russolo, Pierre Schaeffer, John Cage, Karlheinz Stockhausen, İlhan Mimaroğlu gibi elektronik müzik öncülerinin oluşturduğu ilerici ve yenilikçi müzik yaklaşımına dayandırmaktadır.

Serinin 9. etkinliğinde, Japonya ‘dan deneysel müzisyen-davulcu Ryosuke Kiyasu, ülkemizden de Kerem Ergener konuk ediliyor. Gece, katılan müzisyenlerin solo gösterileriyle başlayacak ve tüm müzisyenlerin birlikte oluşturacakları, etkinliğe adını veren sonik çember performansıyla son bulacaktır.

RYOSUKE KIYASU:

Ryosuke Kiyasu, 1995’de davul kariyerine başladı ve çeşitli gruplarla konserler verdi. 2003’de deneyimli bir davulcu olarak Kanada’nın Toronto şehrine taşındı ve snare drum’ı tek başına çalarak gerçekleştirdiği müzik çalışmalarına başladı. Solo performanslarını çoğunlukla yerel caz barlarda gerçekleştirdi. Toronto’da yaşarken hardcore müzik grubu The Endless Blockade’i kurdu. 2004’de Japonya’ya dönmesiyle Sete Star Sept adlı punk grubunu ve Kiyasu Orchestra adlı free jazz grubunu kurdu. Bir çok albümde yer aldı ve dünya çapında bir çok ülkede turneler yaptı. 2012’de Keiji Haino’nun Fushitsusha grubuna dahil oldu. Solo projesi kapsamında Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Avusturalya’ya, Çin, Moğolistan ve Rusya’ya kadar bir çok ülkede konser verdi.

KEREM ERGENER:

Elektronik müzik bestecisi ve multi-media sanatçısıdır. Türkiye’de yeraltında kalmış avant-garde ve deneysel çalışmaları analog tutkunlarıyla buluşturmayı hedefleyen Le Horla Records adlı plak şirketini 2016 yılında kurmuştur. Çeşitli toplama albümlerde parçaları yer almış olan Ergener, “Ajirak” adlı ilk uzun çalarını Ocak 2018’de M4NM plak şirketinden deneysel müziği için kullandığı “Le Horla” mahlasıyla yayınlamıştır. Eğitimine İstanbul Teknik Üniversitesi MIAM Sonik Sanatlar bölümünde devam etmektedir.

BATUR SÖNMEZ:                                                             

Güncel müzik ve sanat çalışmalarına, 1998 yılında başlayan, Batur Sönmez, deneysel, elektronik, endüstriyel, noise müzik alanında yaptığı çalışmalarla, tüm dünyada tanındı. Japonya’dan İspanya’ya, Rusya’dan Lübnan’a, dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli festival ve konserlere katıldı. Sanatçı, bir çok farklı müzik projesi yanında, multimedya, görsel-işitsel, ses ve video sanatı çalışmaları da yapmaktadır. 2016 ‘da Belçikalı plak şirketi Sub Rosa etiketiyle yayınlanan, Türk deneysel müzik antolojisi adlı toplama albümün küratörlerindendir.

Noiseistanbul sunar:
SONIK CHAMBER #9 “the sonic chamber for sonic worship”

19 Şubat 2019
20:30: Kapı açılış
21:00: Konser
Bant Mag. Havuz / Bina – Kadıköy – İstanbul
Giriş ücreti: 20 TL
“Zuhal Müzik desteğiyle.”