Teftiş: Bu hafta ne dinlesek? (Colin Stetson & Sarah Neufeld, Jacco Gardner, The Mumzees ve fazlası!)

Yeni müziğe dair bu haftaki mesaimiz burada.

Yazılar: Cem Kayıran, Busen Dostgül, Elifnaz Koçak

Colin Stetson & Sarah Neufeld – Never Were The Way She Was
(Constellation Records)

Kanada’nın enstrümanında usta iki müzisyeni, bir süredir birlikte gerçekleştirdikleri performansların ardından ilk albümlerini yayınladı. Stetson’ın New History Warfare serisindeki atmosferik yapıyı sevenlerin rahatlıkla etkileneceğini söylemek mümkün. Zira Colin Stetson hem loop’larıyla hem de ustası olduğu ritmik oyunlarıyla albümün genelinde müthiş sekanslar yaratıyor. Sarah Neufeld’in de karanlık ve kimi zaman geri planda kalmayı tercih eden melodileriyle ortaya yine eşine az rastlanır dokular ve anlar çıkıyor. Albümün ilk klip şarkısı olan ”The Rest Of Us”, albümün genelinde duyabileceğiniz hemen her şeyden izler taşıyor: tekrar, kaos ve destansılık. C.K.

The Mumzees – Heavy Desert 
(Broken Hip Records)

Garage’a dair ne bulsak sevindiğimiz bugünlerde, taptaze bir grupla tanışmanızı isterim: The Mumzees. İkinci LP’leri “Heavy Desert”ı yayınlayalı henüz bir ay olmayan Amerikalı 3 gencin, albümünü açan şarkı “Library Boy”u dinlediğinizde, içiniz kesinlikle rahat edecek. Cayır cayır gitarlar ile sık sık surf’e de kayan grubun albümdeki ateşleyici şarkıları “Little Ant”, “King Cobra” ve “Interstellar Labradora”. B.D.

Bellows – Rustl (Boomkat Edition)

Bellows, solo çalışmalarına da aşina olduğumuz İtalyan ikili Giuseppe Ielasi ve Nicola Ratti’nin ortak projesi. İkili daha önce de Boomkat Edition’dan abstract, noise ve de dub ağırlıklı üç albüm yayınlamıştı. Rustl’a gelince, bir hastalık gibi yavaş yavaş ilerleyen, mikrop dolu bir albüm. Albümün düzenlemesi Giuseppe Lelasi tarafından yapılmış ve her zamanki çalışma yönteminde hafif bir değişlik söz konusu. ‘Rustl’ ismi onlar için, hızlıca yıpranan ve aşınan sesler ile kendi ‘yaşama’ mücadelelerini özdeşleştirmelerini temsil ediyor. E.K.

Jacco Gardner – Hypnophobia
(Polyvinyl Records)

Hollandalı müzisyen Jacco Gardner’in yeni albümü Hypnophobia, fazlasıyla 70’leri anımsatan, karanlık ama bir o kadar da ferah melodilerle dolu bir albüm. Albümden yayınlanan ilk iki single ”Find Yourself” ve ”Hypnophobia”nın ardından albümle ilgili iyice tavan yapan beklentilerimizi fazlasıyla karşılayan bir albüm oldu Hypnophobia. İlk albümü Cabinet Of Curiosities‘te de kendini hissettiren akıcılık, albümün tamamında her köşede karşınıza çıkıyor. Uzun soluklu ve repetitif yapısıyla ”Before The Dawn”, vokal melodisiyle dinleyicisini hızla yakalayan ”Another You” ve tansiyonun düştüğü anlarıyla dinleyiciye nefes aldıran ”Outside Forever” ilk dinleyişte akılda en çok yer eden şarkılardan. C.K.

Jacco Gardner ile Bant Mag. No:40’ta yaptığımız röportaj burada!

Call Super – Fluenka Mitsu (Nous)

Nous’tan çıkan EP’de hipnotik tınılar ve teknodan nasibini alan ”Fluenka’s Shelf” ve ”From Which I Fell” isimli iki uzun parça yer alıyor. Her ikisinde de funk müziğinin dalga dalga ahengi Detroit tekno ile haşır neşir iken deep house’dan kesik tempolar ve kesik melodileri bulunmakta. E.K.

Nosaj Thing – Fated
(Innovative Leisure)

Önceki albümleriyle kendine özgü bir düşük tempo elektronik müzik biçimi oluşturan Nosaj Thing’in yeni albümü Fated, on beş kısa şarkıdan oluşuyor. Ki bu da albümde beklenmedik anlarda ruh halinin değişmesini de beraberinde getiriyor. Albümün genelinde vokal sample’larının kimi zaman aşırıya kaçtığı da bir gerçek. Yine de son yılların etkileyici prodüktörlerinden biri olan Nosaj Thing’in yeni albümü biraz zamanı hak ediyor. C.K.

Lena Platonos – Gallop (Dark Entries)

Yunan müzisyen Λένα Πλάτωνος (Lena Platonos), bir piyanist ve besteci. 1980’lerde Yunanistan’ın elektronik müzik sahnesinde aktif olan Lena, geri dönüşünü new wave disko parçalarıyla yapıyor.Aslında Gallop, Lena Platonos’un 1985’te yayınladığı ikinci albümü ama Dark Entries bir güzellik yaparak parçaları yeniden düzenlemiş. Ayrıca albüm ‘’Shadow of Blood’’ isimli parçanın orijinalini içeriyor. E.K.