İCAF 2018: Bu atölyeleri kaçırmayın!

Animasyon gösterimleri, çizgi roman standları, müzik performansları, söyleşi ve seminerlerle dopdolu bir programa sahip İstanbul Comics & Art Festival her sene olduğu gibi bu sene de birbirinden keyifli ve çekici atölyelere ev sahipliği yapacak.

Albüm kapağı tasarımı, süper kahraman yaratımı, maske yapımı, kolaj, fanzin, stencil, stopmotion, story board, çizgi roman, linolyum baskı, dövme tasarımı, flipbook animasyon gibi pek çok farklı ilgi alanına yönelik konuda atölyelerin düzenleneceği İCAF 2018 programından heyecanla beklediğimiz üç önerimiz var.

Berat İlk’le stopmotion atölyesi

Türkiye’de canlandırma sinema alanında önde gelen isimlerden olan Berat İlk, bugün canlandırma sanatçısı, yönetmeni ve yapımcısı olarak devam ettirdiği kariyerinin yanısıra kendisinin de mezun olduğu Eskişehir Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapıyor. 2011 yılında Canlandıranlar Derneği’ni, 2012 yılında ASIFA Türkiye’yi kuran ve 2013 yılından bu yana Canlandıranlar Festivali’nin başkanlığını yürüten İlk’in kendi uzmanlık alanı olan stopmotion üzerine vereceği atölye İCAF 2018’in en özel ve önemli etkinliklerinden biri olacak.

Murat Kılıkçıer ve Merve Şendil ile albüm kapağı tasarımı atölyesi

Festivalin bu seneki yenilikleri aasında yer alan Albüm Kapğakları Sergisi’nin bir uzantısı olarak, In Hoodies’den tanıdığımız Murat Kılıkçıer ve sanatçı Merve Şendil’in moderatörlüğünde festivalin üç günü de gerçekleşecek bu atölyede katılımcılar üç yerli grubun daha önce yayınlanmamış parçaları için kapak tasarımları yapacaklar. Müziği görselleştirmenin merak uyandıran pratiğini keşfetmek isteyenlerin üç günden birinde bu atölyeye uğramalarını şiddetle tavsiye ederiz.

icaf_merve_sendil_murat_kilikcier

Ari Alpert ile stencil ve linolyum baskı atölyeleri

New York ve Londra gibi şehirlerde yaşayan ve Boston Massachusetts’te Güzel Sanatlar Müzesi Üniversitesi’nde eğitim gören Ari Alpert, okulda baskı dersleri almaya başladığında hem sonuca hızlı ulaşmayı hem de üretimini çoğaltmayı sağlayan baskı formatının kendisi için daha uygun olduğuna karar vermiş. 2000 yılında arkadaşı fotoğrafçı Kenan Sunar ile bir serigrafi baskı stüdyosu kuran Alpert, aynı zamanda reklam sektöründe çalışıyor, hem yurtiçinde hem de yurtdışında karma sergilerde işlerini sergiliyor ve zaman zaman Dj’lik yapıyor. Ari Alpert’in ayrı ayrı gerçekleştireceği stencil ve linolyum atölyelerini bu keyifli teknikleri öğrenmek isteyenlerin kaçırmamaları gerekiyor.

icaf_ari_albert

Elbette İCAF’ın atölye programı yukarıda da bahsettiğimiz gibi bunlarla sınırlı değil. Tüm atölyelerin detaylı bilgileri ve programlarını icaf.com.tr adresi üzerinden takip edebilirsiniz. Festivalin biletleri için ise sizi şöyle alalım.