Deniz Taşar’ın ilk albümüyle ortak duygularda buluşma zamanı

2016’da ilk EP’si Uykuda Bir Bulut’la ve ardından kimi heyecan verici iş birliklerine de imza attığı teklileriyle yerli caz sahnesine ferahlatıcı bir nefes üfleyen Deniz Taşar’ın ilk uzunçaları yayında. Yedi parçadan oluşan albüm, Pişman Olunmayan Dünler ismini taşıyor.

Şarkı yazarlığını “kendini ve müziği keşfetmek” olarak tanımlayan Taşar, dinleyicilere ortak duygularda buluşma ve içten bir hikâyecilik vaat ediyor. 2015-2020 aralığında yazdığı parçaları bugünkü Deniz’in gözünden yeniden yorumlamış ve konsept olarak da bütünlüklü bir iş ortaya çıkarmış. Yeni nesil cazın türler arasındaki sınırları saydamlaştıran yaklaşımını benimseyen Pişman Olunmayan Dünler’deki şarkılara hip hop’tan rock’a, birçok farklı estetik nüfuz etmiş.

Taşar’a ilk albümünde Adem Gülşen, Şenova Ülker, Ozan Musluoğlu, Ekin Cengizkan, Cenk Erdoğan, Serhan Erkol, Çağlar Haznedaroğlu, Hakan Güven, Burak Kayan, Gözde Öcal Güvemli, Şentürk Öztaş, Orhan Deniz ve Enver Muhamedi eşlik etmiş. Kayıtların bir kısmı pandemi sebebiyle evlerde, bir kısmı da Gevrec Music Production ve Hayyam Stüdyoları’nda gerçekleşmiş.

Açılış şarkısı “Beraber Yüzelim”, isminden de anlaşılacağı gibi bir olmaya davet ediyor. Nitekim albümün geri kalanında da yaşantıya, ilişkilenme biçimlerine, zaman algısına, ayrılıklara temas ederek; herkesin kendinden bir şeyler bulmasının yolunu açıyor Pişman Olunmayan Dünler. Yaratıcı düzenlemeler ve prodüksiyonunun ötesinde, anlattığı kişisel hikâyelerle bir duygu bütünlüğü yaratabilmesi; albümün gerçek büyüsü.

Deniz Taşar’la yeni albümü üzerine yaptığımız röportajı, şu sıralar hazırlıklarını sürdürdüğümüz Bant Mag. No:74’te okuyabileceksiniz. Etkileyici bir müzisyen ve besteci olmasının yanında nitelikli bir dinleyici ve yazar olan Deniz Taşar’ın Bant Mag. için hazırladığı “2010’ların baş döndürücü 5 caz albümü” listesi de burada.