Konser: BOZKIR CAZI - Saadet Türköz & Okay Temiz
Benzersiz tekniğiyle uzun yıllardır özgür doğaçlama üretimlerine devam eden Saadet Türköz ve yarım asrı geçkin bir süredir geleneksel tınıları küresel caz sahnesine taşıyan perküsyonist, davulcu, mucit ve besteci Okay Temiz, özel bir performans için Bant Mag. Havuz / Bina sahnesine konuk oluyor. “BOZKIR CAZI” olarak isimlendirdikleri bu doğaçlama konserde, Türköz ve Temiz vokal – davul ikilisi olarak sahnede olacak. 11 Haziran Çarşamba akşamı %100 Müzik katkılarıyla gerçekleşecek konsere katılım ücretsiz.
Yaşamını Zürih’te sürdüren Saadet Türköz; ses aracılığıyla kültürel sınırları aşan imge ve atmosferler yaratma amacıyla dünyanın dört bir yanından müzisyenlerle birlikte doğaçlama performans ve kayıtlar yapmaya; atölyeler düzenlemeye devam ediyor. Türköz, 40 yılı aşkın süredir yaşadığı İsviçre’nin prestijli ödülü Swiss Music Prize’a layık görüldü.
Kurucusu olduğu Sevda ve Oriental Wind gibi gruplar ve solo performanslarıyla bugüne dek Norveç’ten Hindistan’a, dünyanın dört bir yanında 3 binden fazla konser veren Okay Temiz’in kariyerinin farklı dönemlerinde farklı müzisyenlerle yaptığı kayıtlar, son yıllarda Caz Plak etiketiyle albüm formatına taşınıyor. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.
Kapı açılış: 20.30
Katılım ücretsiz.
Kapasite 50 kişiyle sınırlı.
