18 yılın ardından Roy Ayers
Kendrick Lamar, Erykah Badu, Mary J. Blige gibi birçok müzisyenin yol göstericisi ve R&B müziğin çeşitlendirilmesindeki en büyük ilham kaynaklarından olan Roy Ayers, 18 yıl aranın ardından yeni bir albümle dönüyor. 19 Haziran’da Jazz is Dead etiketiyle yayımlanacak albümde sekiz parça bizi bekliyor. Vokalde Loren Oden, Joy Gilliam, Elgin Clark, Anitra Castleberry, Wendell Harrison gibilerini duyacağımız kayıttan dinlemeye açılan son parça ise “Synchronize Vibration” oldu.
Geçtiğimiz yıl boyunca prodüktör Adrian Younge ve A Tribe Called Quest’ten tanıdığımız Ali Shaheed Muhammad yeni plak şirketleri Jazz is Dead çatısı altında caz, soul ve funk tınılarının efsanevî isimleri ile müzik yaptılar. İkili mart ayında, içinde Roy Ayers sürpriziyle parlayan ve 8 kayıttan oluşan bir derleme de yayımlamıştı.
60 yılı aşkın bir süredir müzik yapan Ayers’a neden hâlâ müzik yaptığını sorduklarında genç nesiller için çalmaya devam ettiğini söylüyordu. Jazz is Dead de aslında tam olarak bu düşünceyle aynı yerde duruyor: Genç müzisyenleri ve müzikseverleri, müziğin bugünkü şeklini almasında rolü olan efsane isimlerle tanıştırmak ve bir araya getirmek.
Yazı: Asena Büyük