Haftanın etkinlik rehberi (15-21 Ağustos)
Haftanın takviminden dikkat çeken konserler, oyunlar, söyleşiler, gösterimler, sergiler ve tavsiyeler.

Infinitum Music Festival
16-18 Ağustos, Lifepark
3 güne yayılan programında 36 müzisyen / prodüktör / DJ’i ağırlayacak Infinitum Music Festival, Raven Project’in bugüne kadarki en büyük çaplı organizasyonu. Programda kimler var derseniz: Röyksopp (DJ set), Chris Avantgarde, Trym (Millenium AV Show), Bakermat, Bang!, Günce Acı, Umut Kahya ve dahası… Biletler burada.

KONSER: Seda Erciyes
17 Ağustos, Bant Mag. Havuz / Bina
İlham kaynağı olan R&B tınılarını başka türlerin arazilerine girip çıkarak karakterize ettiği müzikler üreten Seda Erciyes, tek kişilik canlı performansıyla Bina giriş katta konuğumuz olacak. 17 Ağustos akşamı %100 Müzik katkılarıyla gerçekleşecek konser saat 22.00’de başlayacak ve katılım ücretsiz. Detaylar burada.

Souls of Mischief: 93’ Till Infinity Tour + Grup Ses
17 Ağustos, Frankhan
West Coast hip hop geleneğinin bayrak taşıyıcılarından Souls of Mischief, ikonik çıkış albümü 93 ’til Infinity için gerçekleşen turnesi kapsamında İstanbul’a da uğruyor. Californialı kolektifin Frankhan’daki performansından önce kabin Grup Ses’e emanet. Detaylı bilgiler ve biletler burada.

The Boy and the Heron
18 Ağustos, Kalamış Atatürk Parkı
Hayao Miyazaki’nin nadir erkek kahramanlarından Mahito’nun; kaybettiği annesinin ardından tuttuğu yasın, yabancılaşmasının, kendine kurduğu yeni hayatın, giriştiği mücadelelerin ve çocukluktan yetişkinlerin dünyasına geçişinin keder dolu ama masalsı anlatımı, Uluslararası Kalamış Yaz Festivali kapsamında açık havada izlenebilir. Detaylar burada.

Üç Boyutlu Tasarım: Bir Şehrin İz Düşümü
18 Ağustos, Pera Müzesi
Ters Yüz PƎRⱯ sergisini rehber eşliğinde gezen katılımcılar, hafıza mekânları üzerinden İstanbul’u yeniden düşünme fırsatı ediniyor. Atölyede; “Eğer İstanbul bizim hayal ettiğimiz gibi olsaydı ünlü yapılar nerede olur ve nasıl gözükürdü?” sorusunun cevaplarının peşinden gidiliyor. Katılımcılar, keserek silüetlere dönüştürdükleri kağıttan formları arka arkaya yerleştirilerek çok boyutlu ve yeniden kurgulanmış bir İstanbul tasarlıyor. Katılımcı sayısı 12 kişiyle sınırlı, detaylar burada.

Uzun Kısalar: “Fırtına” (Gösterim / Söyleşi)
18 Ağustos, Bant Mag. Havuz / Bina
Esme Madra’nın yazıp yönettiği; Akbank, İzmir ve Kaş gibi kısa film festivallerinin seçkisinde yer edinen Fırtına, MUBI ve Bant Mag. ortaklığıyla gerçekleşen Uzun Kısalar buluşmalarının sıradaki filmi. Gösterimin ardından film ekibiyle Merdan Çaba Geçer moderatörlüğünde bir söyleşi de gerçekleştirilecek. Katılım ücretsiz, detaylar burada.

Selen Gülün Trio
20 Ağustos, Bova Sahne
Besteci, müzisyen ve akademisyen Selen Gülün, elindeki rahatsızlık sebebiyle ara verdiği canlı performanslarına Bova Sahne’de trio konseriyle dönüyor. Gülün’ün kendi bestelerini çalacağı konserde Mikhail Pashkov kontrbasta, Simon Shiriaev de davulda kendisine eşlikçi. Detaylar burada.

Herkes Kocama Benziyor
21 Ağustos, Küçükçiftlik Park
Herkes Kocama Benziyor, bir pavyonda tuvaletçilik yapan Ayten’in kendini var etme mücadelesini, kavgalarını, heveslerini, öfkelerini ve dönüşümünü aktarıyor. Geçmişte tanımlayamadığı, anlamına parça parça ulaştığı o öfkesi bir gün tuvaletin buzlu camı gibi kırıldığında, bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Biletler burada.

Magnum Istanbul’da
31 Ağustos’a dek, Bulgur Palas
Dünyaca ünlü fotoğraf ajansı Magnum Photos’un 77. yıl özel sergisini İstanbul’da görmek için son günler. 70 sanatçının 200’den fazla fotoğrafından oluşan sergide 2017 yılında ajansa katılan, savaş muhabirliği alanında The Bayeux Calvados Halk ödülü ve iki defa World Press Photo (Dünya Basın Fotoğrafları) ödülü sahibi Türkiyeli fotoğrafçı Emin Özmen’in 30 fotoğrafına da sergide özel bir bölüm olarak yer veriliyor. Detaylar için buraya.

Hungarikonlar
31 Ağustos’a dek, Macar Kültür Merkezi
Hungarikonlar sergisi; gazeteci, editör, yayıncı, yazar, sanat koleksiyoneri Tamás Kárpáti’nin kişisel koleksiyonundaki eserlere yer veriyor. Daha önce Londra Olimpiyatları ve Milano Expo 2015’te de sergilenen koleksiyon, kendi alanlarında ün yapmış Macarların yaklaşık olarak 200 adet şahsi eşyasından oluşuyor. Koleksiyondaki her bir parça ise seçkin sanatçıların müdahalesiyle sanat eserine dönüştürülmüş hâlde sunuluyor. Detaylar burada.