Kaan Tangöze, yeni yılı solo albümle açıyor
Duman solisti Kaan Tangöze, akustik gitarı ve mızıkasıyla hayat verdiği ilk solo albümü Gölge Etme’yi 2015’te yayımlamıştı. 2022’yi de yeni bir solo koleksiyonla açıyor.
Kaan Tangöze, 7 Ocak Cuma günü yayımlanacak yeni albümünde halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif’in 10 bestesini yeniden yorumlamış. Müzisyenin İstanbul’daki stüdyosunda kaydedilen albümdeki 10 şarkının da aranjesi Tangöze’ye ait.
Aşık Mahzuni Şerif Türküleri isimli albümün ilk teklisi “Haşlayın Beni” Eylül 2021’de, ikinci tekli “Gül Yüzlü Cananım” ise Ekim 2021’de paylaşılmıştı. 2022’nin Mahzuni Şerif’in 20. ölüm yıl dönümü olması da albümü anlamlı kılan detaylardan biri. Halk şiirine ve türkülerine ömrünü veren Aşık Mahzuni, 62 yıllık ömrüne; tam 453 plak, 58 kaset ve yayımlanmış 8 kitap sığdırmıştı.
Yeni Kaan Tangöze albümde yer alacak “Boşu Boşuna” ve “Divane Ettim Aklımı” yorumları için çekilen klipler de albümü takip eden günlerde yayımlanacak.
Diğer Duman üyelerinin solo serüvenleri
Kaan Tangöze, Duman ailesinden solo albüm yayımlayan ilk müzisyen. Fakat grup arkadaşları da sonraki yıllarda onun bu açılımını takip etti tabii ki.

Ari Barokas
Grubun basçısı Ari Barokas, ilk solo albümü Lafıma Gücenme’yi Şubat 2018’de yayımlamıştı. Hem senelerin deneyimini hem de bir “ilk”in heyecanını bir araya getiriyor 10 şarkılık albüm. Cesur sözleri ve ayağı sağlam bir şekilde yere basan düzenlemeleriyle, dinleyicisine bazı unutulanları hatırlatma gibi bir misyon ediniyor ve bunun altından ustalıkla kalkıyor. Albümdeki parçaların canlı kayıtlarının yer aldığı Lafıma Gücenme (Stüdyodan Konser) isimli derleme de 2021’de GARAJ etiketiyle dinlemeye açılmıştı.

Batuhan Mutlugil
Duman gitaristi Batuhan Mutlugil, iki grup arkadaşınınkilerden birkaç yıl sonra, kariyerinin ilk solo albümü Yadigar’ı 2021’e bıraktı. Şarkı söylemek, 20 yılı aşkın kariyerinde kendisi için yeni bir meydan okuma olsa da bunun hakkını veren albümün motivasyonlarını, Bant Mag. No:74 için Gülinler’le oturduğu sohbette şu şekilde açıklamıştı:
“Ben çocukluğumdan beri rock kültürü içindeydim. Benim annem de babam da rock kültürüyle… Evde Led Zeppelin, Fleetwood Mac, Hendrix, Bob Dylan, The Who falan çalardı. Ben de bu kültürü sağlam yemiş biri olarak gitar ve bas üzerine kurulu olan bir müzik yapıyorum. Bu albümde de bunu yaptım. Duman’da da aynı şeyi yapıyoruz aşağı yukarı. Yıllardır dinlediğimiz müzik türleri. 90’lar; onlar da zaten 60’lardan 70’lerden esinlenmişler. 80’lerde değişik bir kafa olmuş. 70’lerin takibi 90’larda gelmiş. Ben de albümümü aslında 70’ler ve 90’lar kafasında yaptım diyebilirim. Çoğu insan ‘tekrar etti kendini’ gibi birtakım düşüncelere sahip olabilir ama müzik böyle bir şey benim hayatımda: Davul, bas ve gitar. Yepyeni bir dünyayı keşfetmek değil. Yazdığım parçayı, bildiğim stilde yapabilmek.”