Prömiyer: Gece Yarısı, Benimle ilk fragman
Barış Fert’in, peygamberdevesine dönüşen bir kadının yaşadıklarını konu alan body horror türündeki kısa filmi Gece Yarısı, Benimle’nin fragmanı ilk kez Bant Mag.’da!
Ödüllü kısaları ve ilk uzun metrajlı filmi Ölüler İçin Yaşam Kılavuzu (2023) ile tanıdığımız Fert’in yapay zekâ ile ürettiği dikey kadrajlı kısa filmi Gece Yarısı, Benimle / Late Night With Me, şu sıralar devam eden 79. Cannes Film Festivali’nin korku, fantastik ve bilimkurgu sineması vitrini olan Fantastic Pavilion’da dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Pavillon kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Fantastic Vertical Cinema Showcase seçkisinde yarışacak yapım; anlatım dilinin dikey format (9:16) olduğu bu yeni uluslararası platformda ilk kez 17 Mayıs’ta seyirci karşısına çıkacak.
Yapımcılığını Lara Kamhi ve Barış Fert’in üstlendiği, senaryosunu Fert’in yazdığı Gece Yarısı, Benimle; türün body horror geleneğini yapay zekâ üretimi deneysel bir dille birleştiriyor. İstanbul’da sessiz bir gecede geçen filmde bir kadının, izlediği bir peygamberdevesi belgeseline duyduğu saplantıyla tetiklenen yırtıcı metamorfozu konu alınıyor.
Bir Prizma Expanded yapımı olan filmi, “meditatif biyomorfik beden korkusu üzerine yoğunlaşan, yapay zekâ ile üretilmiş lo-fi bir kâbus” sözleriyle tanımlayan yönetmen, 9:16 formatını ise “izleyicinin bakışını insan bedenini yukarıdan aşağıya taramaya zorlayarak, onu hem mekanın dar koridorlarına hem de dönüşmekte olan biyolojisinin içine hapseden ‘anatomik bir gözlem tüpü’” olarak ele alıyor.
Geleneksel korku sinemasının temposunu reddeden Gece Yarısı, Benimle’nin kurgusunu Barış Fert ile Lara Kamhi yaparken; özgün müzikleri Barış Fert, ses tasarımı Ozan Hatipoğlu, dijital SFX makyajı ise Hazal Tanrıverdi imzası taşıyor.