Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması finalistleri ile sosyal konulara sinemayla yaklaşmak üzerine

Sanatın farkındalık yaratabilecek, önemli ve etkili bir araç olmasının bilinciyle hayata geçirilen Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması, bu sene altıncı kez düzenleniyor. Şimdiye dek sırasıyla “Mülteci Kadınlar”, “Çocuk İşçiler”, “Ayrımcılık“, “Dijital Yalnızlık”, “Değişen İklimler, Değişen Hayatlar” temalarıyla düzenlenen önceki edisyonların finalistleri, geçtiğimiz günlerde Sabancı Vakfı çatısı altında bir araya geldi ve sosyal konularda film çekmenin düşündürdükleri ile bu filmlerin kendileri üzerindeki etkilerini paylaştılar.

Finalistler Ali Rıza Erdemir (Sınır), Ariel Goldenberg (Tatile Gidiyoruz), Behrouz Alami (Kabuk), Can Özmen (Weltschmerz… Dünya Hüznü), Can Yeşiloğlu (Hayır!), Elif Parlak (Mesai), Elif Reis (Bul Beni), Harun Sağlam (Körgöze), Mehmet İsmail Çeçen (Mij), Sinan Salaz (Etiket), Yeliz Gürkan (Kimin Umurunda), Yiğit Tanel Kaçar (Büyük Saat Küçük Saat) ve Zeynep Arısoy’un (Rima: Umudun Rengi) sohbetine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Başvuruları sona eren Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması bu kez “Yeni Dünyada Yeni Meslekler” odağında çekilmiş yapımlara yer verecek. Neden mi?

“Pandeminin tüm dünyada başlattığı köklü değişim, iş kollarını ve iş yapış şekillerini derinden etkiledi. Dijitalleşen yeni dünya düzeninde bazı işler önemini yitirirken, bazı mesleklerin ise yıldızı parladı. Bu meslekler eğitim alanında birtakım yeni ihtiyaçların doğmasına sebep oldu. Yeterli eğitimsel dönüşümlerin sağlanamaması, iş kollarındaki değişimlerle birlikte bir adaptasyon sorununa yol açtı. Bu durumun bireyler üzerindeki psikolojik ve sosyal açıdan olumsuz etkileri, ekonomik sorunların beraberinde yeni çıkmazlar meydana getiriyor.” deniyor. Bu çıkmazların düşündürdükleri, “Yeni Dünyada Yeni Meslekler” temasıyla çekilmiş filmlerin merkezinde yer alacak.

Sabancı Vakfı 6. Kısa Film Yarışması’nın finalistleri, çok yakında yarışmanın web sitesi üzerinden duyurulacak.