Sinema sektörü, Sinematek/Sinema Evi’nde buluşuyor

Sinematek/Sinema Evi, 31 Mayıs ve 1 Haziran’da alanında uzman sinemacıların katılacağı panellere, söyleşilere ve atölyelere; Sektör Buluşmaları kapsamında ev sahipliği yapacak.

Sinema Adası’nın organizatörlüğünde, Sinematek/Sinema Evi’nde 31 Mayıs – 1 Haziran tarihlerinde dördüncüsü düzenlenecek olan Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları; sektörde aktif çalışan veya sektöre girmek isteyen sinemaseverlerle profesyonelleri buluşturarak ulusal ve uluslararası sinemacılara ağ kurma imkânı ve erişilebilirlik sağlamayı hedefliyor. 

Sinematek/Sinema Evi’nin avlusunda bu yıl da kurulacak Network Alanı, şirketleri sektör paydaşlarıyla bir araya getirirken katılımcıların bu alanda çalışan şirketlerle doğrudan iletişim kurabileceği bir ağ ortamı sağlayacak.

Bu sene #BİZBİZE temasıyla yola çıkan etkinliğin afiş tasarımı, Arda Aktaş (Daire Creative) imzası taşıyor.

Paneller, söyleşiler, atölyeler, kısa film gösterimleri…

4. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları kapsamında “Dizi Üretim Süreci: ‘İstanbul Ansiklopedisi’”, “Güzel Bu Nasıl Sevdaymış / İlk Filmin Yaratım Serüveni”, “Hamdolsun Gönlümün Pasını Sildim / ‘Mukadderat’ Film Üretim Süreci”, “Yaratıcılığın Sınırlarında: Yapımcı-Yönetmen Sohbetleri”, “Sen Altınsın da Ben Tunç Muyum? / Sanatçı Sorumluluğu”, “Kürtçe İçerik Üretimi / Televizyon, Sinema, Müzik”, “Ve Her Şey Değişir / MAX”, “Dijital Belgeseller”, “Bir Yârin Sevdası Beni Diyar Diyar Gezdirdi / Festivallerin Film Satışına Etkisi: MUBI-Başka Sinema”, “Güncel Sorunlara Bakış / Menajer ve Cast Direktörü Gözünden”, “Çoktan Beri Yollarını Gözlerim / Sinemada Yapay Zekâ” gibi başlıklarda paneller düzenlenecek. 

İki gün boyunca panellere Selman Nacar, Helin Kandemir, Canan Ergüder, Deniz Şaşmaz Oflaz, Murat Fıratoğlu, Özcan Alper, GAİN, MUBI, Mine Güler, Önem Günal, Nimet Atasoy ve Kerem Özdoğan, Volkan Öge, Nadim Güç, Erdi Işık, Tayfun Pirselimoğlu, Nur Sürer, Rewşan, Armağan Lale gibi isimler konuşmacı olarak katılacak.

Ayrıca “Sosyal Medyada Film Üreticileri için Görünürlük Rehberi”, “İyi Anlat, İyi Anlaşılsın: Film ve Dizi Projeleri için Sunum Atölyesi” ve “Ürettikçe Dağılıyoruz: Film Var, Yol Arıyoruz” başlıkları altında atölyeler düzenlenecek.

Berlinale Kısaları Türkiye Özel Gösterimi ilk kez Sektör Buluşmaları’nda

4. Sinematek Günleri: Sektör Buluşmaları’nda Berlinale iş birliği ile Berlinale Kısaları Türkiye Özel Gösterimi yapılacak. Sektör Buluşmaları etkinliğine özel oluşturulan bu kısa film edisyonunda yer alan yedi kısa film, dört şehirde beş sinema salonunda eş zamanlı olarak seyirciyle buluşacak. Filmler İstanbul’da Sinematek/Sinema Evi’nde ve İBB Beyoğlu Sineması’nda, Ankara’da Büyülü Fener Kızılay Sineması’nda, İzmir’de İzmir Film Lab iş birliğiyle, Diyarbakır’da ise Mordem Sanat’ta gösterilecek.

Detaylar ve bilet satışlarıyla ilgili bilgilere Sinematek/Sinema Evi web sitesinden ve Sinematek/Sinema Evi ile Sinema Adası sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.