1890 Sunar: Ekim'de İki Gün festivali, 11-12 Ekim'de Arkaoda'da!

Bant Mag. ve Arkaoda’nın klasikleşen butik festivallerinden Ekim’de İki Gün bu yıl da birbirinden renkli isimleri ağırlayacak. Her sene ekim ve mayıs aylarında ikişer günlük festivaller düzenleyen Bant Mag. ve Arkaoda, bu yılki festival zincirinin sonbahar ayağında Constellation Records ailesinden Jerusalem In My Heart, ilk solo EP’sini bu yıl yayınlayan New Orleans’lı synth pop sanatçısı Heidemann, sokak sanatçısı Cins’le özel bir performans sergileyecek olan Grup Ses Beats’i, Ses Sineması kapsamında sahne alacak Erdem Helvacıoğlu ve ünlü plak şirketi Analog Africayı ve öncesinde İzmir’li turntablist DJ No Frost‘u ağırlayacak. 

Bugüne kadar Jeremy Jay, Mountains, Nadja, Olöf Arnalds, oOoOO, Chris Brokaw, Jessica Sligter ve Talvihorros gibi isimlerin sahne aldığı Ekim’de İki Gün ve Mayıs’ta İki Gün festivalleri 2012 yılında düzenlenmeye başladı. Arkaoda’nın samimi atmosferiyle birlikte bir mahalle partisi tadında geçen festivallerin bu ekimde gerçekleşecek ayağında yine çok farklı türler ve keşifler yer alacak.

Jerusalem In My Heart

Lübnan doğumlu ve Montreal’de yerleşik olan Radwan Moumneh’in zaman zaman tek başına zaman zaman çeşitli katılımcılarla birlikte yürüttüğü müzik projesi Jerusalem In My Heart, Ekim’de İki Gün’ün en büyük merak uyandıran konserlerinden birine imza atacak. Mo7it Al-Mo7it isimli albümünü geçtiğimiz yıl prestijli plak şirketi Constellation Records aracılığıyla yayınlayan Jerusalem In My Heart, hem ortadoğudan yöresel seslere hem de karanlık ve yoğun ambient tınılara müziğinde yer veriyor.

Heidemann

Daha önce Monika Heidemann Band isimli grubuyla yaptığı işlerle tanıdığımız Heidemann, ilk İstanbul konserini Ekim’de İki Gün kapsamında verecek. Orphan isimli ilk EP’sini henüz bu ayın başında yayınlayan Heidemann, basit altyapılar ve melodik vokalleriyle dans edilesi bir synth pop yapıyor.

https://soundcloud.com/heidemannmusic/another-life-mastered-1

Grup Ses Beats + Cins

Her zaman alışılmışın dışında performanslar yapmaya özen gösteren Grup Ses Beats, Ekim’de İki Gün’de özel bir konuğuyla karşımızda olacak. İstanbul sokaklarında görebileceğiniz birçok duvar resminden sorumlu Cins‘le birlikte bir performans sergileyecek olan Grup Ses, Cins’in Arkaoda duvarlarına çizimini yaptığı sırada setini çalacak.

Ses Sineması & Erdem Helvacıoğlu

!Geceyarısı Filmleri! gösterimlerinden ve Ses Kitabı projesinden bildiğimiz yazar Serdar Kökçeoğlu ve Arkaoda’nın işbirliği ile düzenli olarak gerçeklecek olan Ses Sineması etkinliği de Ekim’de İki Gün kapsamında yer alacak. Bu sefer dünyaca ünlü besteci Erdem Helvacıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşecek Ses Sineması’nda, Arkaoda perdesine yansıtılacak kült filmlerden video oyunlarına kadar uzanan çeşitli görseller canlı müzikle desteklenecek!

Analog Africa DJ Set

Özellikle 60’ların ve 70’lerin Afrika ve Latin Amerika müziklerine meraklı olanların yakından tanıdğı plak şirketi Analog Africa, Ekim’de İki Gün kapsamında Arkaoda’nın DJ kabininde olacak. Frankfurt merkezli Analog Africa ekibi ayrıca söz konusu şehirde AFRICADELAY isimli gece kulübünü de işletiyor. Mali’den Kolombiya’ya, Angola’dan Benin’e uzanan bol danslı bir sete hazır olun!

DJ No Frost

2001 yılında plak toplayarak DJ’liğe adım atan İzmir’li DJ No Frost, turntablism akımının Türkiye’deki az sayıdaki temsilcisinden biri. Funk, hip-hop ve R&B gibi türlerden şarkılar duyabileceğiniz DJ No Frost’un setinde dans etmemek imkansız!