1939 yılından kalma orijinal "Tenten'in Maceraları" çalışması, 1 Milyon Euro'ya satıldı

Adventures of Tintin (Tenten’in Maceraları) serisinin 1939 yılında yayınlanan sekizinci bölümünün, Tenten‘in Belçikalı yaratıcısı Hergé’ye ait olan son iki sayfası, geçtiğimiz hafta sonu Paris’te açık arttırmayla alıcı buldu.

Tam olarak 1 Milyon Euro’ya satılan söz konusu iki sayfayı, uzun zamandır Tenten koleksiyonu yapan Avrupalı bir alıcı, müzayedeye telefonla bağlanarak satın aldı. Aşağıda görebileceğiniz iki sayfa, Hergé’nin Nazi Almanya’sını eleştirdiği King Ottokar’s Sceptre isimli bölümün son iki sayfası.

tintin-king-ottokar2

Son müzayede ev sahipliği yapan Artcrucial’ın çizgi roman uzmanı olan Eric Leroy, bu iki sayfanın 600.000-800.000 Euro aralığında sattılacağını tahmin ettiklerini fakat çıkan sonucun kendilerini epey mutlu ettiğini dile getirdi.

Tenten‘e ait orijinal çalışmalar müzayedelerde son yıllarda şaşırtıcı ücretlere alıcı buluyor. Üzerinde Hergé’nin imzası olan 1939’dan kalma bir illüstrasyon, bundan iki yıl önce tam 2.5 Milyon Euro’ya alıcı bulmuştu. Geçtiğimiz sonbaharda da yine King Ottokar’s Sceptre kitabında yer alan iki sayfanın orijinali yaklaşık 1.5 Milyon Euro’ya satılmıştı.