267 sanatçı, 568 eser: CI Bloom’un 3. edisyonu 25-28 Nisan’da 

Yeni nesil sanatçıları ve sanat profesyonellerini sanatseverlerle buluşturan CI Bloom, 3. edisyonuyla 25-28 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları’nda gerçekleşecek. Fuarda 24 çağdaş sanat galerisi, 5 kurum ve inisiyatiften 267 sanatçının 568 eseri sergilenecek.

CI Bloom kapsamında 27 Nisan akşamı gerçekleşecek partide nu-disco’nun gerçek yıldızlarından biri olan Norveçli DJ ve prodüktör Todd Terje sahnede olacak.

3. CI Bloom katılımcıları:

Art On Istanbul, Belm’art Space, Bozlu Art Project, brieflyart, BüroSarıgedik, C.A.M. Galeri, den art, DifoArt, Dirimart, Galeri Bosfor, Galeri 77, Galeri Siyah Beyaz, Muse Contemporary, One Arc Gallery, Pg Art Gallery, Pi Artworks, Piramid Sanat, Sanatorium, Simbart Projects, Taksim Sanat, Vision Art Platform, x-ist, Zilberman, 10_12 Gallery 

Kurum ve İnisiyatifler:

Borusan Contemporary, Contemporary Istanbul Vakfı, Koli Art Space, MAHAL, NOKS Art Space

15 Nisan’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI Bloom ile hedeflerinin Türkiye’nin her köşesine ulaşmak ve kültür-sanat dünyasının yeni oyuncularını uluslararası koleksiyoner ve sanatseverlerle buluşturmak olduğunun altını çizdi. Bu anlamda, bu yıl ilk kez CI Bloom kapsamında yer alacak yeni oluşumlar da merak uyandırıyor: Ankara’dan Bel’m art space, İstanbul’dan 10_12 galeri ve brieflyart ile Çanakkale’den Mahal.

Sandra Del Pilar – Tzompantli, 2023 (Zilberman)
Hakan Gürbüzer – Shush, 2023 (Galeri 77)

Heyecan uyandıran sergi ve deneyimler

CI Bloom 3. edisyonu, medya sanatçısı Ahmet Said Kaplan’ın DECOL iş birliğiyle Living Things (Canlı Şeyler) sergisine ev sahipliği yapacak ve izleyicilere “canlılar” kavramını farklı ve etkileyici bir biçimde deneyimleme fırsatı sunacak.

Türkiye’nin ilk yaratıcı dijital medya kolektifi DECOL’ün kurucu ortağı ve yaratıcı yönetmeni Ahmet Said Kaplan, insan-bilgisayar etkileşiminin yenilikçi yollarını ve olanaklarını arıyor. Living Things, geleneksel yaşam ve suni yapılar gibi kavramlara odaklanarak organik ve inorganik âlemler arasındaki karmaşık etkileşimi inceliyor. Her bir yerleştirme, teknolojinin doğal dünyanın unsurlarını nasıl taklit edebileceğini, geliştirebileceğini ve onlarla nasıl etkileşime girebileceğini gösteriyor. Etkileşime girilen yapılar; evrimleşen, uyum sağlayan dinamik ve duyarlı “şeyler”dir. Ziyaretçiler bu alanda, üç büyük interaktif enstalasyon Lumin, Floating Matter ve Mirora Unfold’u deneyimleme şansı bulacak.

Ahmet Said Kaplan – Lumin, Living Things

LG OLED, çağdaş sokak sanatı hareketinin önemli isimlerinden sanatçı, sosyal aktivist ve OBEY sokak giyim markasının kurucusu Shepard Fairey ile gerçekleştirdiği global iş birliğini CI Bloom’un 3. edisyonunda sergileyecek.

Shepard Fairey tarafından özel olarak seçilen ve günümüz toplumunun karşı karşıya olduğu en acil sorunlardan bazılarına dikkat çeken çalışmaların yer aldığı sergide, sanatçının tanınmış eserleri ekranlarda hayat bulacak. Geleneksel ve ticari sanat arasındaki sınırı bulanıklaştıran Fairey, baskı, duvar resimleri, çıkartmalar ve posterler aracılığıyla eleştirilerini ve düşüncelerini çalışmalarına yansıtıyor. Fairey, ‘’Sanatın her zaman dekoratif veya rahatlatıcı olması amaçlanmamıştır, aslında rahatsız edici konuşmalar yaratabilir ve rahatsız edici duyguları harekete geçirebilir” diyor.

LG OLED x Shepard Fairey

CI Bloom, 2019’dan itibaren CI’ın sürdürülebilirlik üzerinde yaptığı çalışmaları bir atım öteye taşıyarak, uzun vadeli adımlar atmak amacıyla karbon ayak izi, atık yönetimi ve enerji tasarrufu üzerinde partnerleri ile kalıcı adımlar atmak amacıyla bir araya getirdiği uzman ekiple çalışacak.

Programın tamamına ilişkin detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Giriş görseli: Nancy Atakan – Tree of Hope, 2023