Disney Villains çizgi roman serisinde sahne sırası Ursula’nın
Yazı: Melis Tire
Dynamite Entertainment, 2026 yılı yayın takvimine The Little Mermaid evreninden tanıdık ama bir o kadar da karmaşık bir karakteri dâhil ediyor: Ursula. Projenin geçmişi biraz dağınık. Aslında seneler önce Dark Horse Comics etiketiyle duyurulmuş, ancak uzun süre rafa kaldırılmış bir işti. Şimdi ise Dynamite çatısı altında, resîi olarak Disney Villains serisi kapsamında hayat buluyor.
Hikâyenin arkasında Sherri L. Smith var. Özellikle genç yetişkin romanlarıyla tanınan yazarın çizgi roman geçmişinde The Simpsons ve Avatar (James Cameron’ın film serisi olan) gibilerinin uyarlama ve spin-off anlatıları yer almakta. Ursula çizgi romanının görsel dünyası ise Gabriele Bagnoli’nin imzasını taşıyacak. İtalyan çizer bugüne dek BOOM! Studios, Dark Horse, Dupuis, Ablaze gibi yayınevlerinden çıkan işlerde çalışmıştı.
Dynamite’ın Disney Villains serisinin önceki yayınları Scar (The Lion King), Maleficent (Snow White), Hades (Hercules) ve Cruella De Vil (101 Dalmatians) gibi karakterlere odaklanmıştı. İkonik drag queen Divine’dan esinlenerek yaratılan Ursula için hazırlanacak çizgi romanın da Disney’in tanıdık dünyasında geçen ama güç – intikam – ihanet üçgeninde sofistike bir anlatı sunacağına şüphe yok.Şubat 2026’da raflarda olacağı açıklanan Disney Villains: Ursula için Mirka Andolfo, Jae Lee & June Chung, Robert Quinn, Shatoki Shiki ve Ellery tarafından hazırlanan varyant kapaklar da hemen aşağıda.




