Gizli Mixtape: Gökçe Coşkun
Büyükada – Heybeliada ekseninde yazılan şarkılardan oluşan ikinci Gökçe Coşkun albümü Bir Ada, 5 Eylül’de yayımlandı. Umut Burkay Coşkun ve Berkay Küçükbaşlar eşliğinde kaydedilen dokuz şarkılık albüm, müzisyenin önceki işlerine kıyasla melankoliyi açık bir şekilde kucaklayan bir üsluba sahip. Birer şarkıda Coşkun’a Nilipek. ve Can Aydınoğlu eşlik ediyor.
Gökçe Coşkun, Gizli Mixtape serimiz için hayatında yer etmiş şarkıları ve unutamadığı bazı hikâyeleri bizimle paylaştı. Ortaya çıkan 12 şarkılık çalma listesinin tamamını, sohbetin hemen altında bulabilirsiniz.
Her saniyesini ezbere bildiğin bir şarkı
Blonde Redhead – Elephant Woman
Tüylerini diken diken eden bir şarkı
Scriabin Etude – Op.8 No.12
Eskiden çok sevip artık tahammül edemediğin şarkı
Muse – Unintended
Son zamanlarda en çok dinlediğin şarkı
Can Aydınoğlu – İnsanların Arasından
Seni mahveden bir şarkı
Her dönem değişiyor olsa da şu sıralar Leo Ferro – Avec le temps
Bir partiyi başlatacak şarkı
The Cure – Just like heaven
Bir partinin peak’ini yapacak şarkı
The Strokes – Last Nite
Seni şarj eden bir şarkı
Longaz – Deniz Aşırı
Köşende gizlice sevip, sevdiğini herkesten sakladığın sakladığın şarkı
Zayn – iT’s YoU 🙂
Çocukluğunu aklına getiren bir şarkı
Sabahın Seherinde.
Ben çocukken, annem ve babam arkadaşlarıyla düzenli olarak birbirlerinin evlerinde bir araya gelirlerdi. O günlerde sofralar kurulur, şarkılar söylenir; acıda, kederde, mutluluk ve neşede buluşulurdu. Sadık Abi sazını her eline aldığında biz ikimiz birlikte bu türküyü söylerdik. Hiç unutmuyorum, o günleri çok özlüyorum. Şimdi düşününce, seneler sonra ”Sabahın 5’i” adında bir şarkı yapmış olmam da belki bir tesadüf değildi.
Ergenliğini aklına getiren bir şarkı
Anathema – Lost Control
Lisedeyken Anathema’nın İstanbul konserleri öncesinde düzenledikleri imza gününe gitmiştim, sıra bana geldiğinde kemanımı çıkartıp “Lost Control”ün solosunu çalmıştım. “Yarın bizimle sahnede çalar mısın?” diye sormuşlardı. Ertesi gün onlarla aynı sahnede “Lost Control” çalıyordum. İnanılmaz bir olay gerçekten, o zamanki cesaretime sarılırım. Sonrasında başka konserlerde de birlikte çalma şansım oldu Anathema ile. en son 2019 konserleriine konuk olmuştum, çok güzeldi. (Buradan izlenebilir.)
Cenazende çalınmasını istediğin bir şarkı
The White Stripes – White Moon