La Femme usulü veda merasimi: Ciao Paris!

Yazı: Melis Tire - Fotoğraf: Ilan Zerrouki

New wave, psikedelik rock, punk, surf rock gibi çeşitlenen etkileşimlerini tek potada eriten Fransız grup La Femme, 29-30 Haziran’da Bonus Parkorman’da gerçekleşecek Gezgin Salon Festivali’nin heyecan uyandıran konuklarından biri. Sene başlarında La Femme Ressort adlı dört parçalık bir EP yayımlayan grup, yeni bir tekliyle aramızda.

Le Femme, 2022 ve 2023 tarihli son iki albümünde farklı coğrafyaların müzikal gelenekleriyle haşır neşir olmuştu: Tamamı İspanyolca şarkılardan oluşan Teatro Lúcido ve lounge pop tınılarını okyanus kıyılarına taşıyan Paris Hawaï. Yeni tekli de coğrafi unsurlardan bağımsız irdelenemeyecek bir kayıt. 

Sacha Got ve Marlon Magnée’nin 2010’da kurduğu La Femme, evi olan Paris’e vedasını bu şarkıyla yapıyor. Grubun serüvenine ABD’de devam edeceğinin bir beyanı olan “Ciao Paris!”, ağırlıklı olarak İngilizce sözlerden oluşan düşük tempo bir psikedelik pop numarası. Şarkıya eşlik eden klipte de grup üyelerini Paris sokaklarında gezinip sevdikleri mekânlar ve turistik noktalarla, klişelerle de oynayarak vedalaşıyor. 

+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali’nde bu yıl sahne alacak isimler arasında La Femme ile birlikte Parcels, Travis, Miles Kane, Monsieur Minimal ve Stavroz gibileri var. Biletler hemen burada.