“League of Legends”ın rekabetçi ortamına dalan bir dizi yaklaşıyor

ABD’deki bir devlet lisesindeki vandallık olayı üzerinden, olayın kahramanlarının temize çıkmaya çalışma sürecine odaklanan; sahte belgesel formatındaki 2017 yapımı mini dizi American Vandal’ın yaratıcılarının yeni projesine ilişkin detaylar belli oldu. Bu kez e-spor dünyasına dalıyoruz.

Dan Perrault ve Tony Yacenda’nın yaratıcıları olduğu Players, Kuzey Amerika’nın League of Legends ligi LCS’te (League of Legends Championship Series) geçecek. Hayalî bir e-spor takımının uzun yıllar hasret kaldığı başarıya ulaşma çabalarını izleyeceğimiz dizi, yine sahte belgesel estetiği etrafında şekillenecek.

Bu kurgusal takımın aralarında 10 yaş fark olan 2 yıldız oyuncusunun şampiyonluğa ulaşması için egolarını bir kenara bırakması ve “takım” olmayı öğrenmeleri gerekiyor. Henüz oyuncu kadrosu hakkında bir bilgi yok fakat LCS’de mücadele eden 10 gerçek takımın logo ve isimlerinin dizide kullanılması için onay verdiği açıklandı. 2009’da piyasaya çıkan ve multiplayer battle arena oyunlarının en popüler örneklerinden birine evrilen League of Legends’ın yaratıcısı olan Riot Games de dizinin yapımında rol oynayacak. 

LCS 2019 finalleri

Perrault ve Yacenda ikilisi son 3 yılda League of Legends dünyasına ve turnuvalarına merak salmış, birden fazla LCS müsabakasını, hatta finalleri yerinde takip edip havayı solumuşlar. E-spor dünyası son yıllarda sinematik dünyada daha çok kendine yer bulmaya başladı. BuzzFeed’in ilk sinematik yapımı olacak 1UP,  Vivian Lee isimli karakterin okulundaki e-spor camiasında cinsiyetçi tavırlarla karşılaşmasının ardından kurduğu ve tamamı kadın öğrencilerden oluşan bir kolej gaming takımının, aynı okulda okuyan züppe çocukları alt etmesini konu edecek. Filmde Elliot Page’in de antrenör olarak rol alacağı duyurulmuş oyuncu trans olarak açıldıktan sonra projeden ayrılma kararı almıştı. Yerine Orange Is The New Black ile tanıdığımız Ruby Rose kadroya katıldı.

İlginizi çekebilecek 3 e-spor belgeseli 
The Celebrity Millionaires of Competitive Gaming (2015)

Vice ekibinden Matt Shea, e-spor kültürünün kalbi denebilecek Güney Kore’ye gidiyor ve profesyonel League of Legends oyuncularının yaşantılarına yakından bakıyor. Tamamı YouTube’da izlenebilir.

My Name is TotalBiscuit – The Life and Times of John Bain (2019)

YouTube’da yaptığı oyun kritikleri ve gaming dünyasındaki yatırımlarıyla e-spor kültürünün bir efsanesine dönüşen John “TotalBiscuit” Bain’in ölüm yıl dönümünde hazırlanan bir belgesel. Buradan izlenebilir. 

Free to Play (2014)

Dünya çapında fenomen olan Dota 2 oyununun ilk uluslararası turnuvasında, 1,6 milyon dolarlık büyük ödül için yarışan üç gamer odağımızda. Belgesel burada.