Ne dinlesek: Sevdaliza, Ulver, Metallica, Widowspeak ve dahası

Taze yayımlanmış albüm ve teklilerden Bant Mag. radarına takılanlar… Güncellenen Spotify listemiz hemen aşağıda!

ALBÜM: Sevdaliza – Shabrang
(Twisted Elegance)

2017 çıkışlı ISON albümünü takip eden Shabrang’ın haberini Sevdaliza’nın vücudundaki morluklarla göze çarpan kapak görseli ve “Lamp Lady” teklisiyle almıştık. Albüm, parlak synth tınıları ve R&B’yi harmanlayan Sevdaliza’nın kendini keşfetme, tüm zorluklara ve kaosa rağmen huzuru bulma arayışıyla ilgili şarkı sözleriyle şekilleniyor. 

ALBÜM: Widowspeak – Plum
(Captured Tracks)

Dream pop ve 60’lar psikedelisini erik kokularıyla saran beşinci Widowspeak albümü, Molly Hamilton’ın yumuşacık sesi ve Robert Earl Thomas’ın kirli gitar tınılarıyla kırk dakika süren bir yolculuk vaat ediyor. 

TEKLİ: Shamir – Running
(Bağımsız)

Son albümü Cataclysm’i mart ayında yayımlayan Shamir, müzikal üretimine son hızla devam ediyor. “Running”, kendisini kötü etkileyen ve yalnız hissettiren bir arkadaş grubu içinde, yönelimleri ile ilgili durmadan kendini sorguladığı zor zamanlara dair 90’lar esintili bir parça.

EP: Simge Pınar – güzel şeyler akustik
(Bağımsız)

2019’da ilk albümü Güzel Şeyler’le hayatımıza giren Simge Pınar, bu kez albümden dört şarkıyı akustik versiyonlarıyla seslendirdiği bir EP’yle karşımızda. “Varsa Yoksa”ya bu sade hâliyle bir kez daha tutulduk.

TEKLİ: Elif & Sanoi – Entanglement
(Stil vor Talent)

Amsterdam Dance Events, Burning Man, The Gardens of Babylon gibi elektronik müziğin dünya genelindeki imza festivallerinde sahne almış prodüktör ve DJ Elif’in Almanya’dan Sanoi eşliğinde kaydettiği, kozmik bir dans seansı vaat eden yeni parçası. “Entanglement”, Stil vor Talent’ın 15. yılını kutladığı toplama albümlerin ikincisinde yer alıyor.

ALBÜM: Angel Olsen – Whole New Mess
(Jagjaguwar)

Angel Olsen’ın, hepimizi sonbaharın kaçınılmaz melankolisine hazırlayacak altıncı albümü Whole New Mess, All Mirrors’da dinlediğimiz birçok parçanın daha melankolik ve karanlık taraflarını karşımıza çıkartıyor. İçeride keşfedilmeyi bekleyen iki sürpriz parça ile birlikte 11 Olsen güzelliği var. 

TEKLİ: Elvis Costello – Phonographic Memory
(Concord Records)

Kariyerinin 31. stüdyo albümünü ekim sonunda yayımlayacak Elvis Costello, yeni şarkısında Orson Welles göndermeleriyle kısa bir hikâyeyii şiirleştiriyor. “President Swift” isimli hayalî karakter kimi tanıdık figürlerden ilhamla yaratılmış anlaşılan.

ALBÜM: Ulver – Flowers of Evil
(House of Mythology)

Diskografisinin her yayınıyla farklı sulara dalmayı alışkanlık edinmiş Ulver’in yeni albümünde karanlık bir synthesizer müziğiyle karşı karşıyayız. Grubun 2017 çıkışlı albümü The Asssassination of Julius Caesar’la benzer bir hatta gidiyor Flowers of Evil. Araya drone sekanslar serpiştirilmiş Ulver pop’una karşı yoğun hisler besliyoruz. 

TEKLİ: The Smashing Pumpkins – Cyr / The Colour of Love
(Sumerian Records)

Billy Corgan ve ekibi distopik anlatıları şarkılaştırmaya devam ediyor. D’Arcy Wretzky haricinde orijinal kadrosuna dönen The Smashing Pumpkins’in yeni albümünde yer alacak iki şarkı birlikte yayımlandı. 

TEKLİ: Andrew Bird & Squirrel Nut Zippers – Train On Fire
(Bağımsız)

Andrew Bird ve Squirrel Nut Zippers’ı yirmi iki yıl sonra bir araya getiren “Train On Fire”, yoldaki Nut Zippers albümü Lost Songs Of Doc Souchon’dan paylaşılan ikinci tekli. 

TEKLİ: XIR – Sallan
(Basemode Records)

Türkçe rap sahnesinin öne çıkan MC ve prodüktörlerinden olan XIR’in yayımlandığı günden itibaren listeleri alt üst eden yeni parçası. Henüz izlemediyseniz, “Sallan”’ın klibinin de mutlaka karşısına oturun.

ALBÜM: Kelly Lee Owens – Inner Song
(Smalltown Supersound)

Inner Song, Owens’ın kendi deyimiyle hayatının en zor üç yılını takip eden; terapi niteliğindeki yeni electro-pop albümü. Yayın tarihi COVID-19 salgını sebebiyle ertelenen albüm nihayet aramızda.

Metallica – S&M 2
(Blackened Recordings)

Metallica ve San Francisco Senfoni Orkestrası’nı uzun yıllar sonra bir araya getiren ikinci S&M konserinin kayıtları albüm oldu. 22 şarkılık konser albümünde klasikler, yeniler ve sürprizler mevcut ama ilkiyle aynı tadı vermiyor tabii.

TEKLİ: Lalalar – Hiç Mutlu Olmam Daha İyi
(Dunganga Records)

Lalalar üçlüsünün bu yıl yayımladığı ikinci tekli. Ali Güçlü Şimşek’in spoken word vokalleriyle açılan şarkı, dilimize “Kamikazeler el ele uçmaz” gibi bir cümle de kazandırıyor.

TEKLİ: Ela Minus – el cielo no es de nadie
(Domino)

Kolombiya çıkışlı Ela Minus’un yeni parçasının isminin Türkçe karşılığı “aşka dair ufak, daimi ve gündelik her türlü eyleme bir övgü” ve dünyanın her gün bizi sıkıştırmaya çalıştığı köşelerden sıyrılmayı ve var olma mücadelesinden yılmamayı teşvik eden bir manifesto olarak tanımladığı ilk albümü bağlamında anlamlı mesajlar veriyor.

TEKLİ: Faithless – Synthesizer feat. Nathan Ball
(BMG)

Faithless’ın 10 yılın ardından yeni bir albüm yapma fikrini ateşleyen parça. Grup “Synthesizer”ı, yapmayı sevdikleri şeye ve müziklerine yazılmış bir aşk mektubu olarak tanımlıyor.

ALBÜM: Ezhel & Murda – Made In Turkey
(NOAH’S ARK VOF)

Ezhel ve Murda’nın bir dizi tekliyle ipuçlarını verdiği dokuz şarkılık ortaklığı. İkiliye sıkı bir prodüktör ekibi de eşlik ediyor. Ezhel’in “Anadolu Flex” parçasındaki hızlı verse’leri ve DJ Artz’ın “Duman”daki harika beatlerine de şapka çıkarıyoruz.

ALBÜM: Anton Pearson – it’s time for all of us to leave now
(INK)

Yeni nesilden favorilerimiz arasında yer alan SQUID üyelerinin solo projelerini yayımlayacağı yeni bir plak şirketi var. INK’in ilk yayını, gitarist Anton Pearson’ın ambient denemeleri.

Yazı: Asena Büyük, Cem Kayıran