Pera Müzesi’nde Tanzimat dönemi operalarından muhalif ses Muslimgauze’a...

Pera Müzesi’nin farklı müzik türlerine odaklanan etkinlikleri iki performans ve konuşmayla sürüyor. 21 Şubat Cuma akşamı müzik kolektifi ÆVOM iş birliğiyle düzenlenen ve elektronik müziğin beslendiği ve etkileşime geçtiği, teknoloji, edebiyat, sinema, çevre, psikoloji, sosyoloji, bilgisayar oyunları, politika, kentsel dönüşüm, doğa ve felsefe gibi farklı alanları tartışmaya açan serisi “Elektronik Köprüler” kapsamında Sühan Gürer ve İz (Elifnaz Koçak) ile Muslimgauze’un üretimleri keşfe çıkılacak. Program 18:30da müzik yazarı Sühan Gürer’in “Elektronik Müziğin İslami Yüzü: Muslimgauze” isimli konuşmasıyla başlayacak. Konuşmanın ardından da İz (Elifnaz Koçak) muhalif müziğe dair bu alandan örnekler sunmak üzere saat 20:00’de bir set yapacak.

İllüstrasyon: Rajab Eryiğit

Bant Mag. No: 68’de Beirut’un Zach Condon’undan Bant’ın 15. yılını kutlama amacıyla hazırladığımız özel sayımızda işlememiz için bir konu seçmesini istediğimizde bizi 1998’de hayatını kaybedene kadar farklı kültürel ve toplumsal unsurların kesiştiği bir yerde, ilham ve söz üreten işlere imza atmış Muslimgauze hakkında bir dosya hazırlamaya yöneltmişti. Yiğit Atılgan’ın hazırladığı yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Pera Müzesi’nde 22 Şubat Cumartesi saat 17:00’de ise “Pera’da Camerata” klasik müzik serisinin son etkinliği, Opera Trio’nun Tanzimat döneminde Pera’da sergilenen operalardan çeşitli eserleri sunmasıyla gerçekleşecek. Repertuvarlarında opera, operet, müzikal ve Türkiye’de üretilmiş eserlerin yer aldığı grup; Dilruba Akgün (Soprano), Caner Akın (Tenor), Caner Akgün’den (Bariton) oluşuyor. Konser öncesinde sınırlı sayıda katılımcıyla düzenlenecek ve Tanzimat Dönemi’nden itibaren Pera’da gerçekleşen opera temsillerini, opera gruplarını ve sergilenen eserlerinin konu edileceği “Atölyede Sohbet”in ise saat 16:00’da başlayacağını duyuralım.