Yoldaki Pure Bathing Culture albümünden ilk sesler

Yazı: Güven Yalın

Portlandlı Sarah Versprille ve Daniel Hindman ikilisinin özlü dream pop projesi Pure Bathing Culture, geçtiğimiz ay tematik EP serisi Roxi’s Dream’in dört parçalık ilk bölümünü yayımlamıştı. Roxi ve Neroli isimli iki âşığın galaksiler arası hikâyesini anlatan EP koleksiyonunun devamı için beklemedeyiz fakat ikili önümüze başka bir sürpriz çıkarıverdi.

The Blue Nile’ın Hats albümünü baştan sona (Benjamin Gibbard ve San Fermin eşliğiyle) yorumladığı son uzunçalarını 2020’de yayımlamıştı Pure Bathing Culture. Yeni bir stüdyo albümü de ufukta belirdi ne mutlu ki. Chalice adını taşıyacak yeni Pure Bathing Culture koleksiyonu 10 Kasım’da yayımlanacak. Albümün 10 şarkıdan oluşacağı dışında pek bir bilgi paylaşılmadı ama konsept albüm kurgularından hoşlanan ikilinin yine incelikli bir hikâye tasarladığına şüphe yok. (bkz. şarkı isimleri)

Yoldaki albümden dinlemeye açılan ilk parça “The Memento”, reverb kullanımından vokal melodilerine, bir 90’lar yokuşuna savuruyor. Sarah Versprille’nin hem coşkulu söyleşisi düşsel yankılanmalarla etrafı sarıyor parçanın nakaratında. Bahsi geçen ışık arayışının ne güzel bir tasviri ama! Hafifletici bir etkiye sahip yeni Pure Bathing Culture şarkısı hemen aşağıda.

Chalice, grubun aktif olduğu ilk yıllardan beri bünyesinde olduğu Partisan Records ve Infinite Companion gibi plak şirketlerinin ardından, bağımsız yayımladığı ilk albüm olacak. Kapak görseli şarkı listesi hemen aşağıda.

Chalice

01- The Heron
02- The River
03- The Sun
04- The Memento
05- The New World
06- The Fountain
07- The Child
08- The Lovers
09- The Houseboat
10- The Chalice