Sherlock’un düşmanı Moriarty’nin gençlik yıllarını konu eden manga ilk kez çevriliyor
Sherlock Holmes, dedektif hikâyeleri için büyük ve doymak bilmez bir okuyucu kitlesine sahip olan Japonya’da her zaman popüler olmuştur. İngiliz kültürüne, Viktorya dönemine, kraliyetin ihtişamına meraklı okuyucular için farklı Sherlock Holmes mangalarının sayısı da son yıllarda artışa geçti. Bu uyarlamalardan Moriarty the Patriot, ABD merkezli manga yayınevi Viz Media tarafından ilk kez İngilizceye çevrildi.
6 Ekim’de ilk kez Japonca dışında bir dilde yayımlanacak Moriarty the Patriot’ın baş karakteri, Sherlock’un azılı düşmanı Moriarty. Kendisi ve küçük erkek kardeşi Moriarty ailesine kabul edildiğinde William James Moriarty adını alan karakter, İngiltere’deki sınıf temelli ayrımcılığı ortadan kaldırmaya çalışır. Moriarty the Patriot, karakterin yozlaşmış üst sınıfa karşı mücadele ettiği gençlik yıllarına odaklanarak alternatif bir Sherlock Holmes hikâyesi sunuyor. Ryōsuke Takeuchi tarafından yazılan, Hikaru Miyoshi tarafından çizilen ve Conan Doyle’un Sherlock Holmes serisine dayanan manga serisi, önümüzdeki ay anime uyarlamasına da kavuşacak. Fragma
221b Baker Street adresinden ilham almış iki manga önerimiz daha var.

Young Miss Holmes (2007)
Young Miss Holmes, Kaoru Shintani tarafından yazılmış ve resimlendirilmiş bir seri. Manganın baş karakteri Christie Holmes, Sherlock’un yeğeni ve kendisi bir dâhi. On yaşında olmasına rağmen bilim ve tarihe, Cambridge veya Oxford’daki öğrenciler kadar aşina. Christie Holmes’un mantıkla olan ilişkisi, amcası Sherlock Holmes’u anımsatıyor. Christie’nin meraklı kişiliği, onu bir tehlikeli maceradan diğerine götürüyor.

Sherlock Bones (2012)
Sherlock Bones, barınaktan köpek sahiplenen bir gencin hikâyesi. Yuma Ando tarafından yaratılan ve Yuki Sato’nun sanatıyla birleşen hikâyedeki köpek, kendisini yaşayan efsane Sherlock Holmes olarak tanıtıyor ve baş karakter Takeru da kendisinin Dr. Watson olduğuna inanıyor. Güven verici bir ortaklık bağı kuran ikili el ele vererek önlerine çıkan suçları çözüyorlar.
Yazı: Ezgi Karaarslan