Bant Mag. Yılbaşı Yarışması cevap anahtarı

25-31 Aralık arası düzenlenen Bant Mag. Yılbaşı Yarışması’nın cevap anahtarı aşağıda. En fazla doğru cevabı en hızlı şekilde vererek hediye kazanan yarışmacılarla iletişime geçeceğiz. Tüm katılımcılara teşekkürler, herkese sağlıklı, mutlu yıllar!



93. Akademi Ödülleri’nde bu sene bir sinemacı tarih yazdı; En İyi Yönetmen Oscar’ını kazanan ilk beyaz olmayan kadın olarak önemli bir bariyeri yıkmayı başardı. Kimdi bu isim?

a) Ava DuVernay
b) Mira Nair
c) Regina King
d) Chloé Zhao

doğru cevap: d) Chloé Zhao

2022 yazında yeniden İstanbul’da dinleyeceğimiz Placebo, uzuuun bir aranın ardından ilk teklisini sonbaharda yayımlamıştı. Şarkının ismi neydi?

a) Beautiful James
b) Creative James
c) Rich James
d) Handsome James

doğru cevap: a) Beautiful James

90’lardan bugüne, dans müziğine yön veren gruplardan biri olan Daft Punk Şubat 2021’de dağıldığını açıkladı. Aşağıdakilerden hangisi bir Daft Punk albümü değildir?

a) Homework
b) Random Access Memories
c) Discovery
d) We Are The Night

doğru cevap: d) We Are The Night

Glasgow merkezli Collins İngilizce Sözlüğü’nce seçilen 2021’in Kelimesi aşağıdakilerden hangisidir?

a) Maske
b) Aşı
c) NFT
d) Meta

doğru cevap: c) NFT

Louis Vuitton’un kreatif direktörü olarak tanınan ikonik modacı Virgil Abloh, kasım ayında 41 yaşında hayatını kaybetti. Peki Abloh tarafından Milano’da kurulan sokak giyim markasının ismi neydi?

a) Off-Night
b) Off-White
c) Off-Bright
d) Off-Light

doğru cevap: b) Off-White

Melike Şahin’in ilk albümüyle bu sene kavuştuk. Gülbaba Records etiketli albümün ismi hangisiydi?

a) Merhem
b) Hançer
c) Nasır
d) Serim

doğru cevap: a) Merhem

The Weeknd 2021’de bir sürü düet yaptı. Peki aşağıdaki müzisyenlerden hangisiyle bu sene bir şarkı yayımlamadı?

a) Doja Cat
b) FKA Twigs
c) Grimes
d) Post Malone

doğru cevap: c) Grimes

Fenomen dizi Squid Game’in kahramanı Seong Gi-hun, sene boyunca hakkında en çok konuşulan karakterlerden biri oldu. Oyunda giydiği üniformasının kaç numara olduğunu kimler hatırlıyor?

a) 281
b) 465
c) 218
d) 456

doğru cevap: d) 456

Jakuzi solisti Kutay Soyocak, bu sene şapkasından bir black metal projesi çıkardı. “Within the Womb” ve “Possession” isimli iki tekli yayımladığı bu projesine hangi ismi verdi?

a) Vox in Rama
b) Vox in Coma
c) Vox in Lava
d) Vox in Drama

doğru cevap: a) Vox in Rama

15 Aralık’ta hayatını kaybettiğini öğrendiğimiz feminist yazar, düşünür ve aktivist bell hooks’un gerçek adı neydi?

a) Gloria Bell
b) Gloria Jean Watkins
c) Gloria Gaiman
d) Gloria Williams

doğru cevap: b) Gloria Jean Watkins

Geçtiğimiz yıllarda Tabitha Brown, Joaquin Phoenix, Anjelica Huston gibi kişilere verilen PETA Yılın Kişisi unvanı, 2021’de kimin oldu?

a) Taylor Swift
b) Billie Eilish
c) Phoebe Bridgers
d) Miley Cyrus

doğru cevap: b) Billie Eilish

2021’in büyük yankı uyandıran albümlerinden biri Dry Cleaning’in New Long Leg’iydi şüphesiz. Hangi plak şirketinden yayımlanmıştı acaba?

a) 4AD
b) Sub Pop
c) Polydor
d) Ninja Tune

doğru cevap: a) 4AD

Friends ekibini 2004’ten bu yana ilk kez kamera önünde buluşturan “Friends: The Reunion” bölümü, senenin televizyon kanadında en çok konuşulan hadiselerinden biriydi. Peki bu özel bölümde, oyuncu kadrosuyla söyleşi yapan talk show sunucusu kimdi?

a) Jay Leno
b) James Corden
c) Jimmy Kimmel 
d) Oprah Winfrey

doğru cevap: b) James Corden

Anderson .Paak ve Bruno Mars bu sene yeni bir grup kurdu ve ilk albümünü yayımladı. Gruplarına hangi ismi verdiler?

a) Gin and Sonic
b) Ultra Sonic
c) Sonic the Hedgehog
d) Silk Sonic

doğru cevap: d) Silk Sonic

74. Cannes Film Festivali’nde büyük ödüle uzanan Titane, 28 Ocak 2022’de MUBI kataloğunda yerini alacak. Titane’ın, henüz ikinci uzun metrajıyla Altın Palmiye kazanan yönetmeni kim?

a) Mia Hansen-Løve
b) Catherine Corsini
c) Julia Ducournau
d) Jennifer Kent

doğru cevap: c) Julia Ducournau

Bu yıl 67. kez dağıtılan Sait Faik Hikâye Ödülü’nün kazananı, Doğan Kitap etiketiyle yayımlanan Deli Tarla oldu. Kitabın yazarı kim?

a) Şermin Yaşar
b) Ethem Baran
c) Melisa Kesmez
d) Pelin Buzluk 

doğru cevap: a) Şermin Yaşar

Son filminin posteri “çıplaklık karşıtı kuralları” ihlâl ettiği gerekçesiyle Instagram tarafından sansüre maruz kalan, haklı tepkiler sonrası bir özür metniyle gönderisi geri yüklenen auteur yönetmen kimdir?

a) Gaspar Noé
b) Pedro Almodóvar
c) Naomi Kawase
d) François Ozon

doğru cevap: b) Pedro Almodóvar

Succession 3. sezonun etkisini hâlâ üzerinden atamayanlar aramızda mı? Dizinin şimdiden efsaneleşen tema müziğinin bestecisinin adını arıyoruz, neydi?

a) Isobel Waller-Bridge
b) Jeff Russo
c) John Lunn
d) Nicholas Britell

doğru cevap: d) Nicholas Britell

Radiohead bu seneyi iki eski albümünü kapsayan bir reissue paketiyle nostalji yaparak geçirdi. Hangi albümlerdi bu ikisi?

a) Kid A & Hail to the Thief
b) OK Computer & Amnesia
c) Kid A & Amnesia
d) Hail to the Thief & OK Computer

doğru cevap: c) Kid A & Amnesia

Wes Anderson filmi The French Dispatch’in kabarık oyuncu kadrosunda aşağıdaki isimlerden hangisi yok?

a) Bill Murray
b) Margot Robbie
c) Timothée Chalamet
d) Tilda Swinton

doğru cevap: b) Margot Robbie