Yönetmen ve fotoğrafçıların iPhone 12 Pro kameralarıyla İstanbul keşifleri

Cem Talu, Mu Tunç, Çiler Geçici ve Berat Tunç, iPhone 12 Pro’nun Dolby Vision, Gece Modu ve Ultra Geniş gibi yeni kamera özelliklerini deneyerek İstanbul’a bakan fotoğraf ve videolar ürettiler. Sanatçıların işlerine yakından bakalım.

Cem Talu’nun gözünden hızlı çekim İstanbul

Yönetmen ve fotoğraf sanatçısı Cem Talu, pandemi döneminde bol bol yürüyüş yaparken farklı bir gözle baktığı İstanbul’u kaydetmeye başladıktan sonra aklında beliren “İstanbul’u şöyle bir açıdan nasıl yakalarım?”, “Köprüyü en yakın nereden, saat kaçta çekebilirim?” gibi soruların peşine düşerek kendi gününü eğlenceli hâle getirirken, İstanbul’u özleyenlere de iç çektiren bir seyirlik sunuyor. Süreçte en zorlandığı şeyin çektiği videolar arasından seçim yapmak olduğunu söylüyor Talu.

Mu Tunç’tan bir Boğaz güzellemesi

Klipleri, film ve reklam çalışmalarıyla kendine has bir görsel dil yakalayan Mu Tunç, İstanbul’a sevgisini Bosphorus Love/Boğaz Aşkı isimli kısa filmiyle aktarmayı seçmiş. Videoyu kaydederken iPhone 12 Pro’nun ultra geniş özelliğini kullanmış ve filmin dünyada yeni gelişen “dikey sinema” hareketinin de bir örneği olmasını hedeflemiş. 

Çiler Geçici, Galata Köprüsü’nde

Fotoğrafçı ve gezgin Çiler Geçici, ya da Instagram’da bilinen adıyla Audiosoup, iPhone 12 Pro’nun kamera özelliklerini denemek için gün batımında Haliç’i fotoğraflamayı seçmiş ve ortaya harika fotoğraflar çıkmış. Hava kararmaya başladığında gece modunu kullanarak renkleri canlı, keskin ve aydınlık fotoğraflar elde etmiş. Çiler Geçici, en kısa zamanda LIDAR özelliğini denemeyi ve gece portreleri çekmeyi planlıyor.  

Berat Tunç ile İstanbul yollarında

Reklam ve klip yönetmeni Berat Tunç İstanbul’un kendine has keşmekeşini görsel sanatçılar için muazzam bir hazine olarak tanımlıyor. İstanbul yollarını kaydettiği bu videosunda Ultra Geniş özelliği, istediği sinematografik etkiyi sağlamasına yardımcı olmuş.