2014 yazından bir Darkside konseri albüm oldu

Nicolas Jaar ve Dave Harrington’ın duo projesi Darkside, 2014 tarihli bir konser kaydını albümleştirdi. 

2011’de kurulan ve üç şarkılık bir EP yayımlayan ikili, 2013’te Psychic isimli ilk ve tek albümünü yayımlamıştı. Döneminin en gözde gruplarından biri olan Darkside, dünyanın dört bir yanında birçok prestijli festivalin yanı sıra İstanbul ve Bodrum’da da konserler vermişti.

Üç yılın ardından Eylül 2014’te projeyi askıya alan ikili sonraki süreçte farklı iş birlikleri ve solo yayınlara odaklanmış ve zihin açıcı üretimlerini sürdürmüştü. Nicolas Jaar’ın plak şirketi Other People etiketiyle yayımlanan PSYCHIC LIVE JULY 17 2014 tarihli albüm de ikilinin birlikte çaldığı son konserlerden birini belgelemiş oluyor.

2014’te Belçika’daki Dour Festival’da gerçekleşen performansın kaydında Psychic albümünden 6 parça bulunmakta. Parçaların albüm versiyonlarının doğaçlamalarla  genişletilerek çalındığı konsere hemen aşağıdan kulak verilebilir. Açılışı yaklaşık 17 dakika uzunluğundaki “Freak, Go Home” yapıyor.

Nicolas Jaar’ın 2020 albümleri

Elektronik müziği “dünya hakkında konuşabilmek için” bir dil haline getiren Jaar’ın son dönemdeki üretimleri şu soru etrafında gelişiyor: “Bu soyut balondan çıkabilir miyiz? Nasıl direnebiliriz?” 2016 çıkışlı Sirens’ın başlattığı sonik direnişin devamı olarak nitelendirilen yaklaşık 1 saat uzunluğundaki Cenizas, 2020’nin dikkat çekici albümlerinden biri.

Cenizas’tan iki ay kadar sonra tematik bir albümle çıkageldi Nicolas Jaar. Dört uzun ve çarpıcı şarkıdan oluşan Telas, bütünlüklü ve bol miktarda keşif vaat eden dinleyiş sunuyor.