2014/2015 sezonunda yayına başlayacak 10 yeni dizi

2014’ün yaz – sonbahar dönemi ve 2015’in başları elliye yakın yeni dizinin başlayacağı bir dönem olacak. Önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda yayın hayatına başlayacak dizilerden, bizi heyecanlandıran 10 tanesini sıraladık!

theknick

The Knick

Steven Soderbergh’in ilk televizyon yapımı olacak The Knick‘te başrolde Clive Owen yer alıyor. Cinemax’ta yayınlanacak dizi 8 Ağustos’ta başlayacak. 1900’lerin başlarında New York’ta geçen dizide Dr. John W. Thackery ve ekibinin hem iş hayatı hem özel hayatlarını göreceğiz. Epey kanlı bir dizi olacak gibi görünen The Knick‘in ikinci sezon siparişi de geçtiğimiz günlerde verildi.

Pilot

Backstrom 

2015 baharında yayına başlayacak olan Fox dizisi Backstrom, İsveçli yazar Leif G.W. Persson’un kitaplarından televizyona uyarlanıyor. Dizide başrolde The Office‘te canlandırdığı Dwight K. Schrute karakteriyle fenomen olan Rainn Wilson yer alacak. Wilson bu kez bir detektif karakteriyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

gracepoint_pilot_2

Gracepoint

Fox’un bu sene yayına başlayacak heyecan verici dizilerinden biri olan Gracepoint, Breaking Bad‘in Skyler’ı Anna Gunn ve Doctor Who‘dan tanıdığımız David Tennant’ı bir araya getiriyor. İngiliz dizi Broadchurch’ün Amerikan uyarlaması olan Gracepoint, 10 bölümden oluşan ilk sezonuyla 2 Ekim’de yayına başlayacak.

Quest3

The Quest

Yapımcılığını Lord of The Rings üçlemesinin prodüktörü Mark Ordesky’nin üstlendiği yeni dizi The Quest, 12 sıradan insanın fantastik hikayesini anlatıyor. Söz konusu 12 karakterin günlük hayatlarından bir anda koparak dünyayı kurtarmak üzere görevlendirilmeleri üzerine kurulu yeni ABC dizisinde çeşitli yaratıklar, orklar ve bolca savaş yer alacak gibi görünüyor.

manhattan

Manhattan

27 Temmuz’da yayınlanmaya başlayacak olan Manhattan, 1900’lerin ortalarına yaklaşılırken New Mexico’da ilk atom bombasının yapılışını konu ediyor. Senaryosunu Masters of Sex‘in senaristi Sam Shaw’un yazdığı dizinin 13 bölümden oluşan ilk sezonu WGN’de yayınlanacak.

strain

The Strain

Yeni sezonun vampir dizisi The Strain‘in yaratıcıları Guillermo Del Toro ve Chuck Hogan. İkilinin yazarı olduğu roman üçlemesinin televizyona uyarlanmış hali olacak dizide Corey Stroll, Mia Maestro ve David Bradley başrollerde. FX’te yayınlanacak dizi de bu ay başlıyor.

gotham

Gotham

Özellikle Batman hayranlarının merakla beklediği yeni dizi Gotham, Bruce Wayne’in çocukluğundaki Gotham şehrinde geçiyor. Dedektif Gordon’ı merkezine alan dizide Penguin, Poison Ivy ve Fish Mooney gibi kötü karakterler de yer alıyor. Fox’ta yayınlanacak dizi 22 Eylül’de yayına başlıyor.

PILOT

The Odd Couple

1970’li yıllarda yayınlanan dizi Neil Simon’s Odd Couple, bu yıl yeniden televizyona uyarlanıyor. Başrollerinde Friends‘in Chandler Bing’i Matthew Perry ve Reno 911!’le tanınan Thomas Lennon’ın yer aldığı dizinin senaryosunu da Matthew Perry ve Frasier senaristi Joe Keenan birlikte yazmış. Dizinin 13 bölümlük ilk sezonu CBS’te yayınlanacak.  Matthew Perry, söz konusu projenin kendisi için 30 yılı aşkın bir hayal olduğunu söylüyor.

wayward pines

Wayward Pines

Blake Crouch’un Pines isimli romanından uyarlanan yeni dizi Wayward Pines da Fox’un 2015’te vizyona girecek dizilerinden biri. Matt Dillon’ın Ethan Burke isimli bir ajanı canlandıracağı dizinin yapımcılarından biri de M. Night Shyamalan.

NEBRASKA

The Last Man On Earth

Komedyen Will Forte’nin hem yazdığı, hem de oynadığı yeni dizisi The Last Man On Earth, isminden de anlaşılacağı gibi yeryüzünde kalan son insanı konu ediyor. Fütüristik komedi olarak sınıflandırılan dizi, 2022 yılında geçiyor. 2015’te vizyona girecek dizi de Fox’ta yayınlanacak.


BONUS: Better Call Saul

Breaking Bad‘in en unutulmaz karakterlerinden Saul Goodman’ın etrafında gelişen yeni dizi Better Call Saul, son zamanların en çok merak edilen televizyon yapımlarından biri! Dizi 2015 başlarında yayında!