2019 Sleater Kinney’nin yılı olacak

Sleater Kinney’nin Amerikan bağımsız rock’ının en önemli gruplarından biri olmasının birden çok sebebi var. Bunlardan birincisi şüphesiz bu unvan ile “Amerikan” ve “rock” olan her şeyi yerle bir etmeleri. Feminizme gönül vermiş üretimlerine çeşitli riot grrrl gruplarında çalarak başlayan kadronun, politik ideallerinden ödün vermeyen duruşuyla daha nesiller boyu ilham kaynağı olmayı sürdüreceği aşikâr.

Corin Tucker ve Carrie Brownstein’in birbirlerini bulmasıyla başlayan yolculuğuna bu adanmışlığın yön verdiğini, 1990’ların ortasından 2000’lerin ortasına kadar karşımıza çıkardıkları tutku dolu üretimlerden anlıyoruz. Yıllar içinde sıyrık tınılarını kalabalıkları daha bir memnun etme ihtimali olan seslere evrilten Sleater Kinney, bunu son derece zevk sahibi bir şekilde yaptı. Grubun dinleyene kapak olan vokallerinin ise eşi benzerine henüz rastlanamadı.

Sleater Kinney, 2005-2015 yıllarında eylemlerini duraksattı. Elemanlar farklı alanlara yöneldi. Sonrasında ise bu sessizliği 2015’te bozarak No Cities to Love (Sevecek Şehir Yok – Dünyanın buhranlarının ne de güzel bir ifadesi değil mi?) dediler. Bu albümle grubun biraz da olsa hakkını verecek büyüklükte kalabalıkların karşısına çıkması müthiş. Daha da müthiş olan, Sleater Kinney’den 2019’un ilk günlerinde gelen yeni albüm haberi.

Grubun kankalarından olan ve geçtiğimiz ekim ayında son uzunçaları MassEducation’ı yayınlayan St. Vincent, Twitter hesabından grubun yeni albümünü müjdeledi.

Böylece Annie Clark’ın bizzat albümün prodüktörlüğünü üstlendiğini de öğrendik. No Cities to Love, Sleater Kinney hayranlarından tam not almasının ötesinde favori ilan edilmişti. Browstein’in “Bugüne kadar sırtımızı yasladığımız takımların yeterli olmadığı kanıtlandı. Biz de bu albümde yenilerinin peşine düştük. Hem metaforik olarak hem de gerçek anlamda,” olarak tanımladığı yeni albümden de daha azını beklemenin bir anlamı yok. Daha fazla Sleater Kinney’e evet!