2020 yazının (şimdilik) merak uyandıran yeni dizileri

Salgın günlerinde kaçırdığı dizileri bitiren ve izleyecek yeni şeyler arayanlar için güzel günler yakın… Mayıs ortası itibariyle farklı platformlarda yayına başlayacak heyecanlandıran dizileri derlediğimiz seçkimizde her türden ilgi çekici yapım mevcut. Steve Carell’ın bilim kurgu komedisi Space Force’dan Bong Joon-ho’nun aynı isimli kült filminden uyarlanan Snowpiercer’a, bir kraliyet ailesinin parodisini yapacak animasyon dizi Crossing Swords’dan Anna Kendrick’i başrolünde izleyeceğimiz New York’ta geçen romantik komedi Love Life’a uzanan seçkimiz için kemerleri bağlayın… Başka buluşma tarihleri açıklanınca yeniden görüşmek üzere… 

Yazı: Betül Kamış

Öncelikle “Normal People” başladı!

Normal People (BBC 3)

İlk bölüm ne zaman yayımlandı? 26 Nisan 2020
Nedir? İrlandalı yazar Sally Rooney’nin 2018’de yayımlanan ve ülkesinde “Yılın Kitabı” ilan edilen aynı isimli romanından yapılan bu uyarlama geçtiğimiz günlerde yayına başladı ve takip etmenizi şiddetle öneriyoruz. Sosyalleşme fobisi olan ve bir yandan ailevi problemlerle boğuşan Marianne ve okulun popüler çocuklarından Connell’in beklenmedik ilişkisini ve bu ilişkinin iniş çıkışlarını konu eden dizinin başrolleri Daisy Edgar-Jones ve Paul Mescal’ın isimlerini yakın gelecekte daha çok duyacağımız aşikâr.

Mayıs ortası itibariyle ekranlarda olacak diğer yapımlar:

I Know This Much is True (HBO)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 10 Mayıs 2020
Nedir? Wally Lamb’ın çok satan romanından Derek Cianfrance tarafından uyarlanan dizi, ikiz kardeşler Dominick ve Thomas Birdsey’in yaşadıkları zorlukları konu ediyor. Aynı zamanda aile geçmişlerini de keşfedecekleri bir yolculuğa dönüşecek olan hikâye, Mark Ruffalo’nun oyuncu kadrosunda olmasıyla da dikkat çekmekte. Fragmanda kullanılan Beach House şarkısı da ruhumuzu okşuyor tabii…

Chichipatos (Netflix)

Ne zaman yayımlanıyor? 15 Mayıs 2020
Nedir? Yeter artık Kuzey Amerika, yeter artık Avrupa… Başka coğrafyalara uzanmak her zaman bir öncelik. Ve işte Netflix’in ilk Kolombiya orjinal yapımı dizisi. Bir sihirbazın başına gelenleri anlatan Chichipatos bir absürt komedi. Görünmezlik numarasını yapmaya çalışırken bir polis soruşturmasına karışan sihirbazın başına gelenler ufak bir aksilikten çok daha beteri olacak… 

The Great (HULU)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 15 Mayıs 2020
Nedir? Rusya İmparatoru Peter ile evlenerek uzun süre hükümdarlık yapan kraliçe Catherine’nin hayatını anlatacak komedi-dram dizisi. Elle Fanning’i başrolünde izleyeceğimiz dizi, tarihe Catherine the Great olarak geçen kraliçenin ihtiras ve mücadeleyle dolu hikâyesiyle dönem dizilerine meraklı olanları muhakkak heyecanlandıracak. Dizinin yazarlarından biri, Yorgos Lanthimos’un dönem anlatısı The Favourite’de de imzası bulunan Tony McNamara. Nitekim serinin ismi bile benzer bir ayarın peşinden gidildiğinin sinyallerini veriyor.

Snowpiercer (TNT)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor?17 Mayıs 2020
Nedir? Oscarlı yönetmen Bong Joon-Ho’nun kült filmi Snowpiercer’ın yine yönetmen tarafından uyarlanan dizisi uzun zamandır konuşuluyordu. Filmden de bildiğimiz üzere küresel ısınmayı engellemek amacıyla yapılan bir deneyin felaketle sonuçlanması ve dünyanın buzlar altında kalmasıyla yaşananları konu edecek dizi başlı başına bir distopya. Bu yeni dünyada hayatta kalan insanların sürekli trenle seyahat etmesi gerekiyor ve vagonlar sınıflara göre ayrılıyor… 

Dead Still (Acorn TV)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 18 Mayıs 2020
Nedir? 1880’ler İrlanda’sında geçen dizi, dönemin yeni ölmüş cesetleri fotoğraflama geleneğini merkezine alıyor. Tanınmış bir fotoğrafçının çektiği post mortem fotoğraflarla cinayetlerin izinin takip edilmesini anlatan Dead Still altı bölümden oluşacak. 

Love Life (HBO Max)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 27 Mayıs 2020
Nedir? Anna Kendrick’i başrolde izleyeceğimiz, New York’ta geçen bir romantik komedi dizisi. İlk aşktan “gerçek” aşka kadar geçen sürede hayatlarımıza giren insanların bizi nasıl değiştirdiğini anlatan dizi, bu macerada yalnız olmadığımızı gösterecek gibi.  

Dorohedoro (Netflix)

Ne zaman yayımlanıyor? 28 Mayıs 2020
Nedir? Q Hayashida’nın hayranlık uyandıran manga serisinden uyarlanarak 2020 başında Japonya’da yayımlanan dizi, Netflix’le ilk kez uluslararası platforma taşınıyor. Post-apokaliptik bir evrende geçen animede dünya Hole ve Sorcerer’s World adlı iki parçaya bölünmüş durumda. Evrimlerini tamamlayarak oluşan sıradan insanlar Hole’da, Chidaruma tarafından yaratılan özel güçlere sahip büyücüler ise Sorcerer’s World’de yaşıyor… 

Central Park (Apple TV+)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 29 Mayıs 2020
Nedir? Bob’s Burgers’ın yaratıcıları Loren Bouchard ve Nora Smith’in bu kez Josh Gad ortaklığıyla hayata geçirdiği Central Park, bir müzikal animasyon. Hikâyenin merkezine Tillerman ailesi ve Central Park’ta çalışan, yaşayan birçok karakteri alan animasyon dizi, dünyanın en meşhur parkında her gün olan olağan şeyleri eğlenceli bir anlatıya dönüştürecek.

Space Force (Netflix)

Ne zaman yayımlanıyor? 29 Mayıs 2020
Nedir? Steve Carell’in hem yaratıcılarından hem de oyuncularından olduğu yeni Netflix dizisi. Trump’ın Amerika için öne sürdüğü Uzay Kuvvetleri Komutanlığı fikrinin gerçekleştiği bir geleceğin tasviri olan dizi, bu senaryo neticesinde uzaya sıkıştırılmış insanlardan bir komedi yaratıyor. Steve Carell’ın yine bir lider rolünde olduğu dizinin senaristi The Office yazarlarından Greg Daniels. Oyuncu kadrosunda John Malkovich de bizi selamlıyor.

Crossing Swords (HULU)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 12 Haziran 2020
Nedir? Crossing Swords; John Harvatine IV ve Tom Root imzalı, yetişkinlere hitap eden bir stop-motion animasyon dizi. Baş kahramanımız Patrick’in hep istediği krallıkta bir şövalye olma hayaline aniden kavuşmasını ve gerçekle karşılaştığında yaşadığı büyük hayal kırıklığını anlatıyor. Kraliyetin kendi içindeki entrikaları ve ihtiraslarıyla tanışan Patrick’in serüvenleri, tuhaf karakter tasarımlarıyla ekrana gelecek.

Perry Mason (HBO)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? 21 Haziran 2020
Nedir? Erle Stanley Gardner’in aynı adlı romanından uyarlanan mini dizi, 1930’ların Los Angeles’ında geçen bir polisiye. The Americans’dan tanıdığımız Matthew Rhys’ın Perry Manson’ı canlandırdığı dizi, meşhur avukatın o dönem karşılaştığı gizemli vakaları konu ediyor.

The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? Ağustos 2020
Nedir? Marvel evreninden Sam Wilson/Falcon ve Bucky Barnes/Winter Soldier’ın maceralarına odaklanan dizi, Malcolm Spellman tarafından Disney+ için yaratıldı. Ağustosta prömiyerini yapacak serinin yönetmen koltuğunda The Handmaid’s Tale ve The Punisher’ın çeşitli bölümlerini çekmiş Kari Skogland; oyuncu kadrosunda ise Anthony Mackie, Daniel Brühl ve Wyatt Russell var.

Lovecraft Country (HBO)

İlk bölüm ne zaman yayımlanıyor? Ağustos 2020
Nedir? Matt Ruff’ın 2016 tarihli ve adından övgüyle söz ettiren aynı isimli fantastik korku romanına dayanan Lovecraft Country, genç Atticus Black’in, 1950’ler ABD’sinde, arkadaşı Letitia ve amcası George ile bir araya gelerek kayıp babasını arayışına odaklanıyor. Dönemin Amerika’sının beyaz şiddetini gözler önüne seren dizinin yaratıcıları Misha Green ve Jordan Peele.