2021 Altın Küre Ödül Töreni’ni Tina Fey ve Amy Poehler sunacak

5 Ocak’ta gerçekleşen 77. Altın Küre Ödül Töreni, kazananlar ve kırmızı halı seremonisiyle olduğu kadar sunucu Ricky Gervais’in kendine özgü şaka ve yorumlarıyla da konuşuldu. Gervais’in sektör eleştirileri, hem tepki hem alkış toplayarak sosyal medyayı epey meşgul etti.

Oscar Ödül Töreni’nin bu sene de sunucu olmadan gerçekleşeceğinin açıklanmasının ardından sıradaki Altın Küre Ödül Töreni’nde sunuculuk görevini üstlenecek isimler belli oldu: Saturday Night Live mezunları Tina Fey ve Amy Poehler. İkili 2013 – 2015 aralığında üç yıl üst üste törenin sunucusu olmuş ve ardından görevi Ricky Gervais’e teslim etmişti. NBC kararı şu sözlerle açıkladı:

“NBC, uzun zamandır yeryüzündeki en komik iki insan olan Tina Fey ve Amy Poehler’ın evi olmaya devam ediyor. İkilinin bir kez daha Altın Küre Ödül Töreni’ni sunacağı haberini paylaşmak için daha fazla beklemek istemedik!”

Ricky Gervais’in sosyal medyada karşılaştığı tepkilerin ardından “Sizi tartışırken görmeyi çok seviyorum” ve bir daha töreni sunmayacağını açıkladığı “Zaten hiçbir zaman o kadar da önemsememiştim” tweetleri de akıllarda. Tina Fey ve Amy Poehler ikilisinin 2014 yılındaki törende yaptığı açılış konuşması hemen aşağıda.