2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın tema şarkısı Kelly Lee Owens’dan

2017’de kendi adını taşıyan ilk albümünü yayımlayan Galli dream pop / elektronik müzisyeni ve prodüktör Kelly Lee Owens’ın Smalltown Supersound etiketli ikinci uzunçaları Inner Song, 2020’de en çok dinlediğimiz albümlerden biri olmuştu. Şimdi de “Unity” isimli yepyeni şarkısıyla gündemimizde.

“Unity” aynı zamanda Avustralya ve Yeni Zelanda ev sahipliğiyle düzenlenecek 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın da resmî tema şarkısı. Hareketlendiren ritmik düzenlemesi, iki dakikadan kısa süresinde yavaş yavaş genişleyen prodüksiyon anlayışı ve Owens’ın ipeksi vokal katmanlarıyla, canlandıran bir etkisi var. Büyük spor organizasyonlarını düşününce kulaklara çalınan tema şarkılarındaki fikirleri alıp kendi filtresinden ustalıkla geçirdiğini söyleyebiliriz.

Şarkının hazırlık aşamalarında FIFA yetkilileriyle yaptığı görüşmelerde değerlerinin örtüştüğünü gözlemlediğini söyleyen Owens, “Unity”nin nasıl ortaya çıktığını şöyle özetliyor: “Sürekli ‘epik’ kelimesini kullanıyorlardı. Ben de bu ipucundan hareketle olabildiğince destansı ve cüretkâr bir şarkı yaptım. Elimdeki her şeyi içine koydum: Yükselen arpejler, yükselen bas yürüyüşleri… Sesim ön planda ama bir topluluk hissi istediğim için koro kısımlarını ekledim.”

İlk kez 1991’de düzenlenen FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nın son şampiyonu, Fransa’da düzenlenen turnuvada ABD takımı olmuştu. Şimdiye dek 8 kez düzenlenen turnuvayı 4 kez şampiyon tamamlayan ABD, Temmuz 2023’te Avustralya – Yeni Zelanda ortaklığıyla düzenlenecek turnuvanın da favorisi. Takımın yıldız oyuncusu ve LGBTİ+ aktivisti 

Megan Rapinoe’nun geçtiğimiz aylarda gündeme gelen emeklilik düşüncesi, 2023 FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda takımın seyrini mutlaka etkileyecektir. Türkiye de tarihinde ilk kez bu turnuvada oynamak üzere eleme müsabakalarına devam ediyor. Avrupa elemelerinde H grubunda yer alan Türkiye’nin rakipleri Portekiz, Bulgaristan, İsrail, Almanya ve Sırbistan.