Bant Mag. Yılbaşı Yarışması cevap anahtarı

28-31 Aralık’ta düzenlediğimiz Bant Mag. Yılbaşı Yarışması’nın cevap anahtarı aşağıda. En fazla doğru cevabı en hızlı şekilde vererek hediye kazanan 15 yarışmacıyla iletişime geçeceğiz.

Tüm katılımcılara teşekkürler, herkese sağlıklı, mutlu yıllar!

1) Bryan Cranston’ın aralıkta yayına başlayan Your Honor dizisinde canlandırdığı karakterin mesleği nedir?

a) Avukat
b) Yargıç
c) Polis
d) Akademisyen

Doğru cevap: b) Yargıç

2) PJ Harvey bu yıl arşivine dalıp demo kayıtlarını paylaşmaya başladı. Peki ilk albüm Dry kaç yılında yayımlanmıştı?

a) 1992
b) 1993
c) 1994
d) 1995

Doğru cevap: a) 1992

3) 2020’nin sevilen dizilerinden olan Normal People, hangi yazarın kitabından uyarlanmıştır? 

a) Diana Evans
b) Emma Morgan
c) Sally Rooney
d) Kiley Reid

Doğru cevap: c) Sally Rooney

4) Aşağıdakilerden hangisi bir Depeche Mode şarkısıdır?

a) Save a Prayer 
b) Blue Monday
c) It’s A Sin
d) Walking In My Shoes

Doğru cevap: d) Walking In My Shoes

5) “Grey’s Anatomy” ve “How to Get Away with Murder”ın yaratıcısı Shonda Rhimes’ın entrika dolu yeni dizisinin adı hangisidir?

a) Bridesmaids
b) Bridgestone
c) Bridgerton
d) The Bridge

Doğru cevap: c) Bridgerton

6) 10 yılın ardından yeniden Red Hot Chili Peppers kadrosuna dönen gitarist kimdir?

a) Dave Navarro
b) John Frusciante
c) Flea
d) Josh Klinghoffer

Doğru cevap: b) John Frusciante

7) Aşağıdakilerden hangisi Christopher Nolan filmi değildir?

a) Tenet
b) The Prestige
c) Memento
d) Nocturnal Animals 

Doğru cevap: d) Nocturnal Animals

8) Bant dergisi kaç yılında yayın hayatına başlamıştır?

a) 2001
b) 2004
c) 2009
d) 2013

Doğru cevap: b) 2004

9) Frances McDormand’ı başrolünde izlediğimiz 2020 yapımı Chloé Zhao filminin ismi nedir?

a) The French Dispatch
b) Nomadland
c) Minari
d) The Nest 

Doğru cevap: b) Nomadland

10) Nils Frahm’ın prömiyeri 3 Aralık’ta MUBI’de yapılan konser filmi ve albümünün ismi nedir?

a) Feeling with Nils Frahm
b) Swimming with Nils Frahm
c) Tripping with Nils Frahm
d) Dripping with Nils Frahm

Doğru cevap: c) Tripping with Nils Frahm

11) Claire Denis imzalı bilim kurgu filmi High Life’ın başrolünde Robert Pattinson’a hangi oyuncu eşlik ediyor?

a) Juliette Binoche
b) Julia Roberts
c) Meryl Streep
d) Gwyneth Paltrow 

Doğru cevap: a) Juliette Binoche

12) Space Jam’in ikinci filmi yolda. Başrolde kim var?

a) Kemba Walker
b) Kevin Durant
c) LeBron James
d) Chris Paul

Doğru cevap: c) LeBron James

13) Can Güngör’ün 2020’ye iz bırakan albümü Sular Dar’a ismini veren şarkıda kendisine vokalleriyle eşlik eden iki müzisyen hangileri?

a) Kalben ve Birkan Nasuhoğlu
b) Kalben ve Bartu Küçükçağlayan
c) Nilipek ve Birkan Nasuhoğlu
d) Nilipek ve Bartu Küçükçağlayan 

Doğru cevap: d) Nilipek ve Bartu Küçükçağlayan

14) Aşağıdakilerden hangisi Berkun Oya imzalı Bir Başkadır’ın oyuncu kadrosunda yoktur?

a) Fatih Artman
b) Funda Eryiğit
c) Tülin Özen
d) Okan Yalabık

Doğru cevap: d) Okan Yalabık

15) 2021 Grammy Ödülleri için hiç adaylık kazanamayarak şaşırtmış müzisyen kimdir?

a) Dua Lipa
b) Taylor Swift
c) The Weeknd
d) Beyoncé

Doğru cevap: c) The Weeknd

16) Björk’ün son albümü 2017’de yayımlandı. Peki ismi neydi?

a) Biophilia
b) Utopia
c) Volta
d) Vulnicura

Doğru cevap: b) Utopia

17) Aşağıdakilerden hangisi bir The Office karakteri değildir?

a) Jim Halpert
b) Ron Swanson
c) Dwight Schrute
d) Creed Bratton

Doğru cevap: b) Ron Swanson

18) Khruangbin, İstanbul’daki konserlerinde bir Sezen Aksu şarkısı coverlıyor. Acaba hangisi?

a) Seni Yerler
b) Şinanay
c) Geri Dön
d) Masum Değiliz

Doğru cevap: c) Geri Dön

19) Game of Thrones’un ilk sezonunun birinci bölümünün adı nedir?

a) You Win or You Die
b) The Kingsroad
c) Winter is Coming
d) Lord Snow

Doğru cevap: c) Winter is Coming

20) Gorillaz’ın her parçası bir düet olan son albümü Strange Timez’da aşağıdaki müzisyenlerden hangisi yok?

a) Fatoumata Diawara
b) St. Vincent
c) Robert Smith
d) Tori Amos

Doğru cevap: d) Tori Amos

Yükleniyor...