Suzan Pektaş’ın “Gravity of You” kitap lansmanı 1 Ekim’de Bant Mag. Havuz’da
Normalin hatırlanacak nesi var? sergisi katılımcılarından, İstanbullu fotoğraf sanatçısı Suzan Pektaş’ın Gravity of You isimli kitabının lansmanıyla, özlediğimiz Bant Mag. Havuz etkinliklerine geri dönüyoruz.
1 Ekim Cuma akşamı 19.00’da başlayacak buluşmada Suzan Pektaş’la Gravity of You ekseninde çalışmaları üzerine sohbet edeceğiz. İlhamını kişisel yerçekimlerinden alan kitabının çıkışını şöyle özetliyor Pektaş:
“Bu kitap kadın bedeninin sürekliliğine, ruhundaki değişimlere, varoluşumuzun iç içe geçmiş, kendini tekrar eden örüntülerine odaklanıyor. Zaman ve mekân düzleminde belirli bir anı yakalama ihtiyacı hissettiğim zamanlarda içinde bulunduğum ortamı ve onu paylaştığım insanları fotoğrafladım. Öyle ki bu anların her biri ruhumda uçucu bir ağırlık bıraktı. Farklı zamanlarda çektiğim dijital fotoğrafları, 20 yıl önce çektiğim analog otoportrelerle bir araya getirerek kendi hikâyemin yerçekimini kurgulamaya çalıştım.”
Gravity of You lansmanının ardından Bina’da gece Volkan Judocu’nun DJ setiyle devam edecek.