Çevrimiçi kaostan beslenen caz: “Outside World 2”

Los Angeles’ın heyecan veren caz sahnesinden iki isim, Henry Solomon ve Logan Kane 26 Ocak’ta yayımlanacak bir albüm hazırlığında. Flying Lotus ve Kneebody’yi hatırlatan tavrıyla enerjik ve deneysel bir caz-funk parçası olan “Hits!” dinlemeye açıldı.

HAIM iş birlikleriyle anımsanan, saksafondan sorumlu Solomon ve Joel Ross, Jon Bap ve Chris Potter gibileriyle aynı sahneyi paylaşan basçı Logan Kane’in yeni projesi Outside World 2 albümü, deneysel caza gönül vermişlere ilham vermeye hazırlanıyor. İkili ortak ilk projeleri Outside World’ü Mart 2018’de yayımlamıştı. Logan Kane ise yine bu sene mart ayında Nope, science ismini verdiği solo albümle karşımızdaydı.

Birçok türden deneysel melodilere erişmek için nefis bir katalog sunan Good Question aracılığıyla yayımlanacak albümün parça sıralamasını aşağıda bulabilirsiniz.

01. Sunflower Patch (feat. Paul Cornish & Benjamin Ring)
02. Really Slow Fox (feat. Louis Cole & Dennis Hamm)
0. Absence Mission (feat. Paul Cornish & Benjamin Ring)
04. It Gotta Be Like That (feat. OPEN EYES THE BOY PHOENIX)
05. Hits! (feat. Louis Cole & Dennis Hamm)
06. Interlude (feat. OPEN EYES THE BOY PHOENIX & Civil Bear)
07. Left Behind (feat. Paul Cornish & Benjamin Ring)
08. Great Lengths (feat. Paul Cornish & Benjamin Ring)
09. Keep Your Cool (feat. Louis Cole, Dennis Hamm & Benjamin Ring)
10. Evening Meditation (feat. OPEN EYES THE BOY PHOENIX & Civil Bear)
11. Paul S Groner [Bandcamp Exclusive]

İkili hem albümdeki birçok parça hem de yayımlanan ilk tekli için davulda Louis Cole ve klavyede Dennis Hamm ile çalışmış. Cole ve Hamm; son yıllarda Thundercat ile yaptıkları çalışmalarla hafızalarda. 

Enstrümantal zenginliğinin yanında Outside World 2, daima çevrimiçi olduğumuz, bir şeylere yetişmeye çalıştığımız; hem bilginin hem de kirliliğin yan yana büyüdüğü yeni yaşantılarımızdan besleniyor. İkili albümle ilgili motivasyonlarını şöyle özetliyor: “Kayıtlarımızı yaparken seçtiğimiz doğaçlama yol, bugünlerde bilgi ve içeriğin paylaşıldığı ve deneyimlendiği hıza sesleniyor. Albümdeki ritmik ve armonik yoğunluk da aslında sürekli çevrimiçi olma deneyiminden besleniyor.” 

Yazı: Asena Büyük