METZ, Nene H ve bu hafta başka ne dinlesek?
Yazı: Cem Kayıran, Elif Öz, İlayda Güler, Şevval Öztemur, Utkan Çınar, Zeynep Naz Günsal
METZ, sahalara iki ayrıksı parçayla döndü. Yeni Nene H albümünde katiyen boş yok. Warpaint, bir arada geçirdiği 20 yılı kutlayan bir tekliyle özgürlüğe ilham olmak niyetinde.
Taze yayımlanmış albüm ve teklilerden hazırladığımız güncellenen çalma listemiz sizi bekliyor! Öne çıkan kayıtlar ise hemen aşağıda.
TEKLİ: METZ – Entwined (Street Light Buzz) / 99
(Sub Pop)
Kanadalı noise punk harikasının üyeleri, son albüm Atlas Vending’den bu yana geçen dört yılda çeşitli solo kayıtlar ve yeni iş birlikleri yaptı. İki METZ albümü arasında verilmiş en uzun boşluğu sona erdirecek yeni güzellik Up On Gravity Hill yalnızca birkaç hafta uzaklıkta. Albümden dinlemeye açılan iki parçadan “Entwined (Street Light Buzz)”da insanların ölüm sonrası bile devam eden derin bağlantıları, belki de en ağırbaşlı hâliyle kurcalamış Metz. Kendileriyle özdeşleşen filtresiz rock’n’roll patlaması ise ikinci tekli “99” ile ben buradayım diyor. John Smith imzalı klibi de burada.
TEKLİ: Pearl Jam – Dark Matter
(Monkeywrench Inc. / Republic Records)
Prodüktör Andrew Watt eşliğinde bilindik ve tapıldık soundlarını pekiştirirken önceki albüm Gigaton’dan (2020) bu yana formundan hiçbir şey yitirmediğini ortaya koyuyor Pearl Jam. 19 Nisan’da kadim hayranlarına sunulacak 12. stüdyo albümlerinin başlık parçası Matt Cameron’ın gümbür gümbür davulları ve reverblü gitar riffleri eşliğinde yarın yokmuşçasına sallanma garantili.
TEKLİ: light motiv – SOBA
(Shalgam Records)
İzmirli müzisyen Sarp Öztürk’ün tek başına yapıp 2019-2021 aralığında yayımladığı kayıtlarla lo-fi rock’n’roll titreşimleri savurmuştu light motiv. Geçtiğimiz haftalarda Hav Hav!’la verdiği konserlerle yeniden canlanmasının yarattığı sevinç dalgasını takiben bir light motiv teklisi de çıkageldi. KOY adını taşıyan yeni EP’den paylaşılan “SOBA”, Türkçe sözlere sahip ilk light motiv şarkısı aynı zamanda. Klibi de hemen burada.
ALBÜM: Lime Garden – One More Thing
(So Young Records)
Korkularını, pişmanlıklarını, hayallerini zeitgeist’ın bu denli içinden temalarla ve alternatif rock sahnesini iyi anlamış bestelerle birleştirmek kolay iş değil. Lime Garden’ın gençliklerinin; enstrümanlarına olan hâkimiyetlerinin ve ilham aldıkları sanatçıların yelpazesinin genişliğinin meyvesi One More Thing tam da bunu çok iyi başarıyor. Herkes tekrar Dr. Martens botlarına ve çizgili tişörtlerine koşacaksa arkada ne çalacağını biliyoruz.
TEKLİ: Kim Gordon – I’m A Man
(Matador / GRGDN Müzik)
Kim Gordon, yoldaki albümü The Collective aracılığıyla etrafında hisseder olduğu katıksız deliliği ifade etmek istediğini aktarmıştı. Parça prodüktör Justin Raisen’in patlak dub ve trap kurguları ile çarpışan dışavurumsal, erilliği tiye alan ironik sözlerylei akılda kalıcı mantralar oluşturarak, endüstriyel ve noise döngülerle zevkle esiri olunan bir hipnoz etkisi yaratıyor. Çeşitli eski Hollywood jönlerinin projeksiyonla yansıtılan imgelerin kızı Coco Gordon Moore ve model Conor Fay’in görüntüleriyle çaprazlandığı klibi, Listen Up Philip (2014) ve Her Smell (2018) gibi yapımlarından bildiğimiz sinemacı Alex Ross Perry tarafından çekilmiş.
ALBÜM: Grandaddy – Blu Wav
(Dangerbird Records)
Bluegrass ve New Wave’nin panoramik bir birleşimini yaratan Blu Wav, basçı Kevin Garcia’nın 2017 baharındaki ölümünün ardından içteki derinlikleri acelesiz kurcalayan ilk Grandaddy albümü. Marx Hart’ın “bol miktarda pedal steel” ile harmanladığı 13 parçalık uzunçalar derin varoluşsal hislenimlerin, yas sürecinin; hüzünlü vokaller ve kozmik melodilerle yaratıldığı lo-fi bir atmosfer sunuyor dinleyene. 44 dakikalık yolculuk aynadaki ağlayan hâlimizle yüzleştirmeye niyetli: “Eh, bu uzun ve yalnız bir yol ama güvenli, sevgi dolu bir ışıltı var.”
TEKLİ: Nia Archives – Silence Is Loud
(HIJINXX / Island)
Solo işlerinin dışında Yeah Yeah Yeahs, Fred again.. gibilerinin müzikleriyle oynadığı oyunlar vesilesiyle de radarımızda olan Nia Archives, kendine özgü jungle soundunu alternatif türlerin unsurlarıyla besleyen ilk uzunçaları için geri sayımı başlattı. Yokluğunda sessizliğin gürültüye dönüştüğü, kaybolmuş hissettiği kişiye sesleniyor telaşlı ritimler, telaşsız vokaller eşliğinde.
TEKLİ: Jessica Pratt – Life Is
(City Slang)
Pratt’in dördüncü uzunçaları olacak Here In The Pitch’ten paylaştığı bu tekli mistik, yün kazak kadar huzurlu, hem dış hem iç okşayıcı. Mütevazı ama ustalıklı bir aranjmanla kulaklardan tüm vücuda yağ gibi akıyor. Vokal üslubuyla bağımsız şarkıcı-söz yazarı havuzundan sıyrılan Jessica Pratt, beş yılın ardından kendini tekrar gösterdiği için kesinlikle minnettarız. Renkli, gizemli, sakinleştirici, çocuksu, kararlı ama merak dolu bir kayıt. Bu da klibi.
ALBÜM: Nene H – ISSA SCAM
(Live from Earth)
Berlin yerleşkeli çok yönlü akademisyen, besteci ve prodüktörün yeraltı techno sahnesini sallayan EP’si Trifecta ardından gelen albüm ISSA SCAM gösterişli ve sofistike olduğu kadar özeleştirel ve kültürel trendlere hiciv içeren bütünlüklü bir ifade. Yakın dostu Bubblegun’ı da içeren “Plastic Pleasures” ve “Fix & Break” teklileriyle aşina olduğumuz mini albüm Nene H ile özdeleşmiş cesur bas cümleleriyle boyutlanan, hızla büyüsü altına alan groove’larla pistlere ışınlatan, adrenal bezleri tez elden harekete geçiren bir dinleti. Boş yok. Katiyen yok. Her parçayla daha da kana giren, ilahi dişil enerjiyle dolup taşan ışıl ışıl bir albüm.
TEKLİ: Ahmet Ali Arslan – Bakir Masal
(Bağımsız)
Geçtiğimiz haftalarda Gülinler eşlikli “Oyun” parçasıyla sinyallerini verdiği yeni albümü Yangı’ya bir adım daha yaklaşmaya çağırıyor Ahmet Ali Arslan. Yeni teklisi “Bakir Masal”ı, Cemal Süreya’nın “Kim istemez mutlu olmayı. Ama mutsuzluğa da var mısın?” dizelerine bir nevi yanıt olarak yazmış. Sözlerin değindiklerinin aksine parlak bir işitsel dünya yaratan şarkının miks ve mastering kredilerinde Emre Malikler yazıyor.
TEKLİ: DIIV – Brown Paper Bag
(Fantasy Records)
Derdini yavaş yavaş anlatan, her saniyesiyle içimizi kaplayan bir shoegaze numarası. Gelecek kaygısı ve yenilmişlik hissi gibi anksiyete yüklü çok his bulmak mümkün bu parçada. Anlaşılan o ki 24 Mayısta gelecek yeni DIIV albümü Frog In Boiling Water’da da bu hislerin uzantılarını dinleyeceğiz. Kendi gri bulutuna bizi ister istemez sardığı için kızmıyoruz, şarkının son düzlüğündeki uzunca enstrümantal molanın yarattığı gökyüzünde kayboluyoruz.
ALBÜM: Les Amazones d’Afrique – Musow Danse
(Real World Records)
Kadın sünneti, cinsel şiddet, eğitim eşitsizliği, zorla evlendirilme gibi kadınların maruz kaldığı türlü tehdidin, haksızlığın olmadığı bir gelecek için şarkılarıyla çağrıda bulunan üç kuşaktan dört Malili kadın müzisyeni bir araya getiriyor Les Amazones d’Afrique. Öfkesini; harekete, yeteneklerini paylaşmaya, ne olursa olsun yaşama hevesini korumaya yönlendiren bir ekip. Öyle ki albümün adı da kadınların dansı anlamına geliyor. Dub, Afrobeat ve geleneksel Afrika tınıları arasında inadına neşe deniyor.
TEKLİ: Four Tet – Daydream Repeat
(Text Records)
Evet, geçen yıldan beri teklilerle iştahımızı kabartan yeni Four Tet albümü Three’nin çıkmasına bir ay kaldı. Albümden çıkan son tekli de kariyerinin olgunluk dönemine giren Four Tet, namıdiğer Kieran Hebden’in yine bizi hayal kırıklığına uğratmayacağının kanıtı gibi. Kendine has pozitif melodileri, dans pistine uygun altyapılarla buluşturan şarkı Hebden’in imza soundunu sevenlerin favorilerinden oldu bile.
EP: Adam Green – Magic Spells / Vending Machine
(Average Cabbage Records)
Aralık ayında birçok bağımsız müzisyenin bir araya geldiği bir tribute albümü yayımlanan Adam Green, şimdi de üç şarkılık bir kısaçalarla sürpriz yaptı diyebiliriz. Davul ve gitarın birbirini tamamladığı “Magic Spells”te müzisyen Macbeth’in cadı sahnesinden esinlenmiş. Şarkının enerjik ve folk duyulan ses dünyasına aldırmayın; aslında dünyanın kötülüklerle dolu bir yer olduğunun bir hatırlatıcısı. İkinci parça “Vending Intro” aslında EP’nin son parçası olan “Vending Machine”e biraz teatral ve orkestra için tasarlanmış bir geçiş. Tempoyu biraz daha artıran kapanış parçasında ise hayatın sürekli değişen gerçeklikleri ve kaosla baş ediyoruz.
TEKLİ: Warpaint – Common Blue
(Rough Trade Records / GRGDN Müzik)
Ne erkek arkadaşların ne de randevuların olduğu 20 yıllık “dört yönlü bir evliliğin” aşk hikâyesi nasıl mı olur? Los Angeles’ın indie rock dörtlüsü Warpaint cevabını “Common Blue” ile vermiş. Kalplerinin dolup taştığını söyleyen grup, yıl dönümlerinde yumuşak gitarının alttan alta mesajını verdiği mutluluk duygusundan minik kanatlar takıp ayaklarımızı yerden kesiyor. “Özgürlüğe ilham olma motivasyonuyla yazılan tekli, tekrar tekrar yükselerek, gökyüzüne bir merdivenle tırmanmanın, “manzarayı bir kelebek gibi yakalayın!” diyen üyelerin hayatlarından kesitlerle dolu klibi için de şuraya.
TEKLİ: Güneş Özgeç – İstanbul Hatırası
(Bağımsız)
“Ah bu ne sevgi, bu ne ızdırap. Bu şarkıyla gönlüm ne harap. Al al olmuş gül yanaklarınız. Bu mahçup, nazlı bu eda, bu hâl. Bir mısra gibi ağzınız, dillenmemiş bakire aşklarda.” Bundan beş sene evvel Aysel Gürel’i anma gecesinde yorumladığı, zaman zaman konserlerinde de söylediği “İstanbul Hatırası”nın kaydını tesadüf o ki parçayı Sezen Aksu’nun sesinden duyduğumuz Fatih Akın belgeseli Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul’un neredeyse 20 yıl sonraya denk gelen 4K gösterimleri öncesinde paylaştı Güneş Özgeç. Aysel Gürel ve Arto Tunçboyacıyan’ın, İstanbul’un ruhunu, melankolisini, müziğin yanı sıra Vardal Caniş imzalı kapak görselinde de bulmak mümkün.
TEKLİ: Ride – Last Frontier
(Witchita Recordings)
2014’te tekrar birleşen 90’ların shoegaze efsanelerinden Ride’ın yedinci albümü pişmekte. Grup, yeni teklisinde elimizden tutup taa en başa, hatta 70’lerin post-punk dünyasına götürüyor. Amaçladıkları gibi ses evreni olarak Joy Division’ı andırsa da bu teklide Unknown Pleasures’ın üstündeki sis bulutlarının biraz dağılmış, tünelin sonundaki ışık görüş alanımızda.
TEKLİ: Scott Fagan – It Won’t Be Long
(Earth Recordings)
1970’ler rock operaların çağıydı. Scott Fagan ve şarkı yazarı arkadaşı Joseph M. Kookoolis’in tutkulu projesi Soon da onlardan biri olabilirdi. Genç bir Richard Gere’in de oyuncuları arasında yer aldığı yapım, hem müzik endüstrisine dil uzatmasıyla hem de Kookoolis ve Fagan’ın anlaşmazlıkları sonucu tarihin derinliklerinde kayboldu. Hiçbir zaman yayımlamayan müzikleri ise Fagan’ın girişimleriyle gün yüzü görmeye başlıyor. Soon’un kapanış şarkısı olan “It Won’t Be Long” tam dönemini yansıtan sakin bir folk/rock şarkısı. Tüm albüm ise 2025’te bekleniyor. John Cale sonrası The Velvet Underground veya The Band tadı almak olası. Earth Recordings’in Fagan’ın ilk solosu South Atlantic Blues’u da yakın zamanda yayımladığını da hatırlatalım.
EP: Görkem Karabudak – Kontra
(Bağımsız)
Kontra, her dinlemede başka bir dalına tutunup yeni tatlar çıkarabileceğiniz bir koleksiyon. Hemen daha fazlasını istemeniz yüksek ihtimal ama döndüre döndüre, evire çevire genişleyen 16 dakikalık bir kurgu çıkarmış ortaya Görkem Karabudak. Heyecanı bir an olsun sönmüyor.
TEKLİ: Al’york – Again & Again (Once Again)
(Bağımsız)
Ankaralı rock’n’roll üçlüsü Al’york, ilk kez evden sesleniyor. Daha önceleri yayımladıkları “Again & Again” teklisinin yenilenmiş, tazelenmiş başka bir formu olan “Again & Again (Once Again)”; küçük bir odanın içinde inşa ettikleri stüdyolarının duvarların çatlaklarından sızıyor. İlk hâlinin bağıran, tam gaz yapısının, köpüren davullarının aksine bas gitarı, fısıltılı vokaliyle birleşerek nefes alışverişleri derinleştiren, yavaşlatan bir havada.
TEKLİ: salute – system
(Ninja Tune / GRGDN Müzik)
Empress Of vokalleriyle soslanmış, bünyeyi iyi hislerle çevreleyen, kendi sonik yapısının yanı sıra dinleyenin de frekansını yükselten bir kulüp marşı. Altyapıyla vokalin değişen dominasyonu, yer yer açılan ritmik boşluklarla nefes aldırışı ve yarattığı hafif nostaljik havayla güzel işçilik dedirtiyor. Hoparlörlerinizi test edin!
TEKLİ: ScHoolboy Q – Yeern 101
(Interscope / Top Dawg Ent.)
Mart başı çıkacak Blue Lips’ten tadımlıkları birkaç haftadır önümüze düşüre Quincy Henley, bunların hepsinden daha sert tokatlayan gibi bir parçayla burada. Yoğun içeriği ve Skepta, Kendrick Lamar gibi isimlerle çalışmış usta prodüktör Cardo’nun distorte bas vuruşları ve detaylı dünya inşası ile zengin prodüksiyonu eşliğinde “Yeern 101”, kim olduğundan ödün vermeden de paraya vurulabileceğinin ateş ederek altını çiziyor. Q ve James Edward’ın rejide olduğu, bir de Volkswagen Beetle içeren klibi şık ve yoğun bir durum hikâyesi.
TEKLİ: Sunset Stream – Ağaçtan Düşen
(Bağımsız)
“Çözmeyi bıraktım, tüm bu düğümü. Sarıp sarmaladım kırgın bitkin düşümü.” İstanbullu dream pop grubu Sunset Stream, yaklaşık dört yıllık aranın ardından ilk seslerle yeniden aramızda, ne mutlu! Dağılmış olma hâlini kucaklayan, biraz da sırtımızı sıvazlayan parçanın nostaljik havası, Ada Öykü Erdem’in vokal melodileriyle büyüyüp etrafı sarıyor.
ALBÜM: Can Bonomo – Kara Konular
(Akşamlar Holding)
“Sorulmaz bir deliye düşü.” Diskografisinin altıncı uzunçaları Kara Konular’ın üzerine en çok çaba sarf ettiği albümü olduğunu söylüyor Can Bonomo. Üç yılda ve dört farklı stüdyoda tamamlanan 12 parçalık koleksiyonda hikâyeciliğini yeni işitsel ifade biçimleriyle buluşturmaya devam ediyor. İki parçada Mabel Matiz, birer parçada da Gökhan Özoğuz ve Melike Şahin’le mikrofon başına geçen Bonomo, albümün ilk konserini 1 Mart günü DasDas sahnesinde verecek.
TEKLİ: Mei Semones – Inaka
(Bayonet Records)
Detaylı gitar adımları ve sıra dışı keman düzenlemeleriyle sakin bir jam sunan Brooklyn’de yerleşiki Mei Semones’den caz, pop punk ve country folk arası gezinen, draması yüksek ama hissi mülayim bir parça. İlk uzunçaları Kabutomushi 5 Nisan’da platformlara düşecek müzisyenin şarkısına ait “american gothic” enerjili romantik ve soğuk tonda klibi ise tam şurada.
TEKLİ: Mike Lindsay – lie down
(Moshi Moshi Records)
Mercury ödüllü prodüktör, Tunng’ın kurucu üyesi ve LUMP’ın Laura Marling olmayan yarısı Mike Lindsay, ilk solo uzunçaları Supershapes Volume 1’ı duyurdu. İlk tekli “lie down”, bir Anna B Savage ortaklığı ve olan biteni kaçırma korkusunun (FOMO) tam tersi hakkında. Her gece dışarıdayken; çöp çıkarmak, guilty pleasure’ını izlemek gibi dönünce yapılacak tüm sıradan işlere rağmen ev içi mutluluğa duyulan özleme işaret ediyor.
TEKLİ: Tierra Whack – 27 CLUB
(Interscope)
Ninni çağrışımlı, tane tane sözlü bu parçayla depresyon, yalnızlık ve intihara meyilin iç yüzünü ironik bir üslupla artiküle eden yeni parçasıyla her zamanki ayrık ve özgün yaklaşımını korumuş Tierra Whack. Yine Alex De Corte’nin yönettiği bu klipte peşine taktığı ponpon dansçıları, sirk üyeleri ve yüzünden teker teker düşen maskeleri eşliğinde kendi gibi “bardağın yarısı dolu ama ben boşum” diyen herkesin yüzünü güldürebilir.
ALBÜM: Prize Horse – Under Sound
(New Morality Zine)
Geçtiğimiz birkaç senede hem soundları hem grup dinamikleri üzerinde çalışmış Prize Horse’un yeni işi bu çalışma ve çabanın meyve verdiğinin kanıtı. Under Sound sınırları bulanıklaşmış gitarlar ve iddialı basların yatağında dolanıp sonuç olarak epey karanlık ve ağır bir dünya yaratıyor. Minneapolis çıkışlı üçlü artık geri dönüp ders çıkarmaktan, hızla değişen hayatla yüzleşmekten ve de kocaman ses dünyaların imza atmaktan korkmadıklarını kanıtlıyor.
TEKLİ: Rae Khalil – IS IT WORTH IT
(APE SHIT / Def Jam)
Güney Californialı yetenekli müizsyenin, orkestrada bizzat davullarda bulunan Anderson .Paak’ın kurucusu olduğu etiketle yayımlanan yeniden çıkış parçası. Geçen yıllar içinde ton değiştirerek farklı, daha ağır ama kararlı bir perspektif yakalamış Khalil’in kalite müzisyenlik ve şeker koreografi barındıran canlı performansına mutlaka bakılsın. Zamanında Paak’ın -En İyi Melodik Rap Performansı- Grammy ödüllü “Lockdown”ında vokalini ve yazarlığını konuşturmuş söz yazarını Netflix müzik yarışması Rhythm + Flow’da yakalamış olabilirsiniz. Hünerli satırları net ve olgun. Yakın hissettiren içgörüler akıtan ciddi, taze, sofistike ve groove’u yerinde bir parça.
ALBÜM: Şevket Akıncı – Live at Borusan Müzikevi
(Tarla Records)
Şevket Akıncı’nın 5 Mayıs 2023 günü Borusan Müzikevi’nde gerçekleşen konserinin kayıtları albüm oldu. Davulda Kerem Öktem, basta Demirhan Baylan, elektrik gitarda Mehmet Korkmaz, synthesizer’da Adem Gülşen ve Müge Hendekli, vibrafon ve marimbada Amy Salsgiver, trombonde Furkan Akatay, vokal ve flütte Hazal Göks İLE tenor ve soprano saksafonda Tamer Temel’den oluşan kalabalık orkestrasıyla Escher Chronicles (2017) ve Dünyada Saat Kaç (2021) albümlerinden parçaları sahneye taşımış Akıncı. Hem bir bütün hâlinde hem de karşılıklı diyaloglar yaratarak pürüzsüz bir çalım, canlandırıcı bir performans.
TEKLİ: Vampire Weekend – Capricorn / Gen-X Cops
(Columbia / Spring Snow)
5 Nisan’da yayımlanacağını yeni duyurdukları stüdyo albümleri Only God Was Above Us’tan çifte tekli paylaştı New Yorklu bağımsız pop üçlüsü. Ağır tempo “Capricorn” hacmi ve gücü şarkı içinde gittikçe büyüyen, Koenig’in naif vokaliyle oğlak neslini yiten gençliği ardından üzülmemeye çağırdığı bir power balad. B yüzü parçası “Gen-X Cops” ise tempoyu artıran grubun perdeleri kurcalanan gitar sesleriyle manik, panik bir his aşılayarak nabzı yükseltiyor. VV’nin tanıdık tınısı eksik olmadan distortion yüklü anları ve, bunlara muzipçe eklenen piyano düzenlemeleriyle sıradaki uzunçaların yönünü ufaktan sunar gibi.
TEKLİ: Dua Lipa – Training Season
(Warner Records)
90’lar estetiğinden ilham aldığı, saçlarını kızıla boyadığı tazelenmiş imajıyla yıl içinde yayımlanacak yeni albümünden tadımlıklar fırlatmaya devam ediyor. “Training Season”, sabrının sonuna geldiği bir anda çıkmış belli ki. Kötü geçen bir dizi randevunun ardından bir stüdyo buluşmasında “ertesi gün sohbeti” edildiği sırada, arkadaşlarına “Eğitim sezonu bitti.” derken bulmuş kendisini. Adı, şarkıdan önce yüzünü göstermiş anlayacağınız.
ALBÜM: IDLES – TANGK
(Partisan Records / GRGDN Müzik)
Radiohead’in altıncı elemanı olarak anılan yıldız prodüktör Nigel Godrich’in de parçası olduğu prodüksiyon ve şarkı yazım süreciyle, TANGK için IDLES diskografisinin en ayrıksı albümü diyebiliriz. Açılışı yapan “IDEA 01”, Mark Bowen ve Nigel Godrich’in Ekim 2022’deki ilk stüdyo seansında kaydedilmiş tape loop denemeleri üzerine kurgulanmış örneğin. Bas tellerinin uzun uzun çınlamasına eşlik eden döngüsel tom tomlarıyla ensenizden tutuveren “Roy”, dramatik bir yakarışla patlayan bir yanardağ formuna dönüşüyor. Piyano ve yaylıların üstüne Joe Talbot’un yalın vokallerini duyduğumuz “A Gospel”, muhtemelen bugüne dek yazdıkları en kırılgan parça. “Hall & Oates” ve “Gift Horse” gibi kayıtlar; son sürat, tavizsiz IDLES parçalarından vazgeçmeyenlerin yeni favorileri olacak şüphesiz.
TEKLİ: Weston Super Maim – Autistic Kill Trance (feat. Blindfolded and Led to the Woods)
(Diamond Butter Music)
All of Space projesiyle tanınan İngiliz multienstrümantalist Tom Stevens ve Los Angeles trash sahnesinden PDP’nin solisti Seth Detrick’in “fütüristik metal” birliği Weston Super Maim, beklenen ilk albümü için 15 Mart’a randevu verdi. Blindfolded and Led to the Woods eşliğinde kaydedilen tadımlık “Autistic Kill Trance”, aşırı zorlama duyulan bu janr tanımının hakkını her köşesiyle veriyor.
TEKLİ: Berkhan Ay – be
(Bağımsız)
Bir dönem parçası olduğu Deli Gömleği’nin yanı sıra progresif rock ikilisi NOISUAL ile de tanıdığımız Berkhan Ay, solo kayıtlarının ikincisiyle karşımızda. “be” adlı teklisinde efektlere boğulmuş bir bas gitar cümlesini ağır ağır yoğurup zıplayarak takip edeceğimiz bir patika çıkarıyor önümüze müzisyen. Kayıt ve miksini bizzat üstlendiği parçanın mastering işlemlerinde Görkem Karabudak imzası var.