Ne dinlesek: Korhan Futacı, Jungle, Su Sonia ve dahası

Taze yayımlanmış albüm ve teklilerden hazırladığımız güncellenen Spotify listemiz sizi bekliyor! Öne çıkan kayıtlar ise hemen aşağıda.

TEKLİ: Korhan Futacı – The Jab / The Cross
(The state51 conspiracy / GRGDN Müzik)

Korhan Futacı’dan yaklaşmakta olan albümü Shadow Boxing öncesi enerjik, kaotik ve her zamanki gibi deneysel iki şarkı. Müzisyenin saksafonuyla yaptığı sonik keşiflerine, davul programlama ve tuşlu çalgılarda uzun süreli yol arkadaşı Burak Irmak eşlik ediyor. Londralı plak şirketi state51 conspiracy ve GRGDN Müzik etiketiyle yayımlanan parçalar ilhamını İstanbul’un ritminden alıyor.

TEKLİ: EARTHGANG – Erykah
(UMG)

“Aretha” ile -henüz sadece YouTube üzerinden erişilebilen- #GHETTOGODS isimli bir müzik efsanelerine saygı serisine başlayan rap duosu EARTHGANG’in sıradaki durağı muhteşem Erykah Badu. Neo-soul ikonunun “Window Seat” şarkısına eklenen yumuşak ritimler ve Badu’nun grup üzerindeki etkisinden bahseden anlatının harmanı olan şarkı, dinleyeni tatlı bir moda sokuyor ve projede yer alacak sıradaki müzisyene dair merak uyandırmaya yetiyor.

ALBÜM: Jungle – Loving In Stereo
(AWAL Recordings)

Epik bir giriş, dans, dans, dans, epik bir kapanış. Londralı prodüktör ikilisi temposu yüksek, şarkıların ilk saniyelerinden itibaren kendinizi eşlik ediyorken bulacağınız kadar akılda kalıcı ve çok eğlenceli 3. albümleriyle geri döndü. 40 dakikalık bu mutluluk paketini açmalı ve bedeninizi içinden yayılan müziğin kollarına bırakmalısınız.

TEKLİ: Mary Lattimore – Piece for Dance
(Bağımsız)

Los Angeles çıkışlı arpistin, geçtiğimiz ay Brooklyn’in tarihi Greenwood Mezarlığı’nda gerçekleşen bir dans performansı için bestelediği parçanın demosu. Benzer elementlerle örülmüş bir zemin üzerinde devamlı dönüşen, çeşitlenen ve bunu dinginliğini hiç bozmadan yapan, çok katmanlı bir müzik bu. Uyku zorluğu yaşayanların dikkatine! Koyunları saymak işe yaramıyorsa bir de bu ninnivari kaydı dinlemeyi deneyebilirsiniz, tatlı rüyalar.

EP: Max Cooper – Yearning for the Infinite Remixed
(Mesh)

2010’larda elektronik müziğin seyrini etkileyen isimlerden biri olan İrlandalı prodüktör ve besteci Max Cooper, 2019 tarihli Yearning for the Infinite albümünden parçalara yapılan remikslerle karşımızda. Steffi, HAAi, Fort Romeau gibi isimlerin yanı sıra Mesh kataloğunda yer alan İstanbullu prodüktör Non Square de bir parçaya el atmış. Bu arada Non Square’den yeni bir EP daha yaklaşmakta, gözümüz yollarda.

TEKLİ: Su Sonia – Vaat
(Universal Music Türkiye)

Kemerlerinizi bağlayın! Su Sonia’nın trap güzelliği ilk teklisi “Vaat”, dilinize dolanmak ve kıvrak ritimleriyle eklemlerinizi esnetmek için aramızda. Prodüksiyonu Bugy’ye ait parça, tematik anlatısını göz kamaştıran bir kliple derinleştiriyor. Su Sonia, klipte Tanrıların Anası Kibele’nin rüyalarına dalıyor; Anadolu’nun mitolojik motifleriyle örülü bir ortamda koreografisiyle de büyülüyor. Klibi izlemek için buraya.

EP: Midnight X – ÜÇ-1
([öte] label +)

Ankaralı drag queen Midnight X, dans pistlerinde yankılanacak 3 şarkılık EP’siyle gecenin derinliğine davet ediyor. Geçmişin bulanıklığı, kimlik mücadelesi, kararlılığın dışavurumu gibi temaları deşen parçalar, 90’lar kulüp müziğini anımsatan bir sonik çerçevede hayat bulmuş. Miss Zencefil eşlikli “Biohack”le saatlerce dans edeceğimiz partilerin çok uzakta olmadığını umuyoruz.

TEKLİ: Lizzo & Cardi B – Rumors
(Nice Life Recording Company)

Son albümü Cuz I Love You’yla 3 dalda Grammy’ye uzanan Lizzo, 2 yıllık sessizliğini yine çok konuşulacak bir şarkıyla bozdu. “Rumors” bir Cardi B düeti ve ikili, insanların haklarında çıkardıkları söylentilerle hesaplaşıyor.

ALBÜM: Joy Orbison – still slipping vol.1
(XL Recordings)

İngiltere yeraltı sahnesinden enteresan bir mixtape. Elektronik müziğin türlü semalarında süzülen bu kayıt; Herron, James Massiah, Edna, Goya Gumbani gibilerinin katkılarıyla lezzetleniyor. Orbison, kimi şarkıların sonlarına, dinleyenleri ailesinin sohbetlerine davet eden ses kayıtları serpiştirmiş. Aksana doyuran, son derece akıcı, oyuncaklı bir iş.

TEKLİ: Nusaibin – Zincir
(Gülbaba Records)

Murat Can Oğuz ve Tarık Aslan’ın çok sesli ve disiplinler arası güç birliği Nusaibin’in yeni teklisi. Parça ismini, sonik atmosferinin en kilit unsuru ve kompozisyonun çıkış noktası olan olan erbani enstrümanından alıyor. İkiliye gitarda Onur Özçelik ve didjeriduda Koray Tarhan’ın eşlik ettiği bir EP de yolda.

TEKLİ: Sufjan Stevens & Angelo de Augustine – Back to Oz / Fictional California
(Ashtmatic Kitty Records)

Sakinleştirici ikilimiz, filmlerden ilhamla yazdıkları şarkılarını paylaşacakları A Beginner’s Mind için gün sayarken albümden iki güzelliği daha serbest bıraktı. 1985 yapımı Return to Oz’dan hareketle üretilen ve içsel gerçeklik arayışından bahseden “Back to Oz” animasyon videosuyla birlikte gelirken; 2004 çıkışlı Bring It On Again’den esinlenen “Fictional California”, ışığımızı karanlığa açmamızı öneriyor.

ALBÜM: Damon & Naomi – A Sky Record
(20/20/20)

Galaxie 500 üyeleri Damon Krukowski ve Naomi Yang’ın 1991’de hayata geçirdiği, türler arasında dolaşan müzikal birlikteliği Damon & Naomi’den bünyede yumuşatıcı etkiler bırakan bir güzellik. Ghost, Boris, Cosmic Invention gibi ekiplerle çalmış Japon gitarist Michio Kurihara eşliğinde kaydedilen albüm, zaman ve mekândan uzak bir dinleme deneyimi vadediyor. Naomi her gün kulağımıza dramatik kapanış şarkısı “The Aftertime”ı fısıldasa keşke…

TEKLİ: Mert Avcı – balıklar uyumazlar
(Lordlar Sofrası Records)

Kötüler hiçbir şeyle yüzleşmezler dese de Mert Avcı bunu yapmaktan hiç çekinmiyor. Paylaştığı 4. teklide, sözü, müziği, düzenlemesi ve kapak tasarımını bizzat kendisi üstleniyor. Tekrarlayan ritmik dokular, minimal gitarlar ve sakin vokallerle kurguladığı, ev stüdyosundan çıkma lo-fi soundunu kulaklarınızla buluşturuyor. “balıklar uyumazlar”ı yayımlayan etiket olan, aynı zamanda müzisyenin kurucuları arasında bulunduğu Lordlar Sofrası’nı Vans’in sunduğu podcast serimizde ağırlamıştık. Sohbeti dinlemek için buraya.

TEKLİ: Alexis Taylor – House of the Truth
(Orbistor Records)

Faaliyetlerini hız kesmeden sürdüren Hot Chip’in yumurtladığı diğer projelerden biri, grubun vokalinden geliyor. Kendi deyimiyle, “meditatif kafa boşluğunu kaybetme”siyle sessizlik ve yalnızlık gibi temaların peşine düşen bir solo albüme hazırlandığını bildiğimiz Alexis Taylor, “Dying in Heaven” ile albüme dair nefis bir ilk fragman sunmuştu. “House of the Truth” ise giderek yükselen piyano ve derinden gelen çarpıcı üflemelilerle kurulan dramatik bir gerilime sahip, oldukça yoğun bir parça, klibi de tam burada.

EP: Lunch Money Life – Tarmac the Lake
(Bağımsız)

Londralı beşli Lunch Money Life’dan zihin açıcı düzenleme fikirleri ve harika groove’larla bezeli 4 parçalık EP. “Fever Dream House Arrest” hipnotik ritimleri, ismiyle tebessüm ettiren “Nicolas Cage Please Get In Touch” da düşsel ve nostaljik havasıyla, bu koleksiyondaki favorilerimiz. Yakın takibe almak da fayda var, zira ne zaman nereden vuracakları belli olmuyor.

TEKLİ: Ben Chasny – Water Dragon
(Drag City)

Six Organs of Admittance’dan tanıdığımız Ben Chasny, 20 yılı aşan kariyerinde ilk defa kendi adı altından bir yayın yaptı. “Water Dragon”, müzisyenin daha önce library record olarak hazırladığı, şimdiyse herkese duyurmak istediği The Intimate Landscape albümünden bir tadımlık. Akustik gitar atmosferinin içinde kaybolmayı sevenleri fazlasıyla memnun edecek, aynı zamanda albümün vokal barındıran tek parçası olarak ayrışan, mekânsal hissi kuvvetli bir şarkı.

TEKLİ: Can Bonomo & Demet Evgar – Rüyamda Buluttum
(Avrupa Müzik Yapım)

Can Bonomo’nun yaklaşık 5 sene önce yazdığı parçası “Rüyamda Buluttum”, Demet Evgar eşliğinde kaydedildi. Evgar’la birlikte şarkı söylemeyi Wax Poetic’in “İstanbul” şarkısını dinlediğinden beri hayal ettiğini söylüyor Bonomo. Parçanın prodüksiyonunda, Bonomo’nun her daim birlikte çalıştığı Can Saban – Ali Rıza Şahenk ikilisinin parmağı var. “Rüyamda Buluttum”la birlikte söz ve bestesi Bonomo’ya ait “Acı Kiraz” isimli bir parça da dinlemeye açıldı. 

ALBÜM: Devendra Banhart & Noah Georgeson – Refuge
(Friends Of / Dead Oceans)

Dostlukları ve iş birlikleri 20 yılı aşan Devendra Banhart ve Noah Georgeson, solo projelerinden aşina olduğumuz soundlarınının biraz dışında kalan ama en az onlar kadar etkileyici, terapötik bir ambient koleksiyonuyla çıkageldi. Kökleri müzisyenlerin çocukluklarına kadar dayansa da pandeminin zirvesinde ayrı ayrı yazılan ve kaydedilen parçaların bir araya gelişi, ikili arasında geçen müzikal bir diyaloğa şahit olmamızı sağlıyor âdeta. Büyük ölçüde enstrümantal olan albümde nadiren rastladığımız sözler bizi güvende, mutlu ve sağlıklı olduğumuz olasılıklara yönlendirerek son zamanlarda hırpalanan kalplerimize bir sığınak inşa etmiş gibi hissettiriyor. Şimdiye kadar yayımlanan 2 klip ise, olay örgüsüne takılmadan, yalnızca gösterilen çok çeşitli renk ve dokular takip edildiğinde bile müziğin yarattığı meditatif etkiyi katlıyor. Kendilerine buradan ve buradan ulaşmak mümkün.

TEKLİ: Güneş – Dikenlerinle
(M.O.B Entertainment)

Türkçe sözlü R&B prodüksiyonlarına nitelikli örnekler eklenmeye devam ediyor. 2020’de ilk teklilerini paylaşan Güneş de hayalini kurduğu Atlantis’ten ilham alan albümü için sonbahara işaret ederken, “Dikenlerinle” ile ısınma turlarını başlattı. Ayrıca Güneş, bu şarkısıyla Apple Music’in Türkiye’deki ilk Yıldızı Parlayanlar sanatçısı oldu.

ALBÜM: EA Sports – Madden NFL 22 Soundtrack
(Interscope Records)

EA Sports’un Amerikan futbolu serisi Madden NFL’in 2022 versiyonu için hazırlanan soundtrack albüm. Yeni nesil hip hop âleminin parıldayan isimleri Tierra Whack, Denzel Curry, Jack Harlow, J.I.D. gibi isimlerden yeni parçalar bir arada. Oyun ise 20 Ağustos’ta piyasada.

Yazı: İlayda Güler, Cem Kayıran