Rakılı Ajanda 2021 Yarışması’nın doğru yanıtları

12-15 Aralık’ta düzenlediğimiz Rakılı Ajanda 2021 Yarışması’nın cevap anahtarını aşağıda bulabilirsiniz. En fazla doğru cevabı en hızlı şekilde vererek Rakılı Ajanda 2021 kazanan 10 yarışmacıyla iletişime geçeceğiz.



Tüm katılımcılara teşekkürler!

1) Bezm kelimesinin anlamı aşağıdakilerden hangisidir?

a) Felekten çalınan gece.
b) Yemek içmek ve muhabbet etmek için kurulan meclis. 
c) Üzüm hasadı.
d) Şarkılı, türkülü, hareketli eğlence.

Doğru cevap: b) Yemek içmek ve muhabbet etmek için kurulan meclis. 

2) Gonca Vuslateri bu yıl ilk şarkısı “Hep Bi’şey Eksik”i yayımladı. Söz ve müziği kime ait?

a) Nazan Öncel
b) Levent Yüksel
c) Sezen Aksu
d) Sertab Erener

Doğru cevap: c) Sezen Aksu 

3) Melike Şahin, “Sevmek Suçsa Suçluyum” şarkısında Sevmek suçsa suçluyum / En büyük suçlu benim” cümlesinden sonra ne diyor?

a) Güler he der geçerim sen yanımda olunca
b) Suçluyum bak çiçeğim
c) Dünyada daha neyin kavgasını vereyim
d) Dertlere gark olunca deniz fenerim olsan

Doğru cevap: c) Dünyada daha neyin kavgasını vereyim

4) Meyhanelerde sofranın sonunda “yolluk” olarak ikram edilen rakıya ne denir?

a)     Caba
b)     Caka
c)      Cibre
d)     Cila

Doğru cevap: a) Caba

5) Deniz Göktaş’ın podcast serisinin ismi nedir?

a) Deniz Göktaş’a Bakacak Yüzüm Yok
b) Deniz Göktaş’a Diyecek Sözüm Yok
c) Deniz Göktaş’a Ayıracak Vaktim Yok
d) Deniz Göktaş’a Tahammülüm Yok

Doğru cevap: c) Deniz Göktaş’a Ayıracak Vaktim Yok

6) 2019’da Boynunun Etrafındaki Şey adlı öykü derlemesi Türkçeye çevrilen Nijeryalı yazar kimdir?

a)     Chinelo Okparanta
b)     Ayobami Adebayo
c)      Chimamanda Ngozi Adichie
d)     Lola Shoneyin

Doğru cevap: c) Chimamanda Ngozi Adichie

7) Radiohead’in The Bends albümü hangi yılda yayımlanmıştır?

a)     1994
b)     1995
c)      1996
d)     1998

Doğru cevap: b) 1995 

8) Közlenmiş patlıcanla hazırlanan Lübnan mezesinin adı nedir?

a)     Ful
b)     Mütebbel
c)      Sembüsek
d)     Kıbbeh

Doğru cevap: b) Mütebbel

9) 2021’de Şubat 29 çekecek. Doğru mu yanlış mı?

a)     Doğru
b)     Yanlış

Doğru cevap: b) Yanlış

10) Açık – Harika Çocuk kitabı hangi tenisçinin otobiyografisidir?

a) Roger Federer
b) Andre Agassi
c) John McEnroe
d) Pete Sampras

Doğru cevap: b) Andre Agassi

11) 2019 tarihli Soluk filminin başrolünde Aslı İnandık’a kim eşlik eder?

a) Tansu Biçer
b) Uğur Polat
c) Metin Akdülger
d) Yetkin Dikinciler

Doğru cevap: b) Uğur Polat

12) İstanbul’un “Gardenbar” isimli ilk barı kaç yılında açılmış olabilir?

a)     1880
b)     1911
c)      1924
d)     1949

Doğru cevap: b) 1911 

13) “İhtiyatsız Adam” karakterinin yaratıcısı hangi çizerdir?

a) Burak Şentürk
b) Galip Tekin
c) Suat Gönülay
d) Kemal Aratan

Doğru cevap: d) Kemal Aratan

14) Yaklaşık 40 yıl boyunca Çiçek Pasajı’nın sembolü olan Madam Anahit kaç yılında aramızdan ayrılmıştı?

a)     2000
b)     2001
c)      2002
d)     2003

Doğru cevap: d) 2003 

15) Cem Yiğit Üzümoğlu’nun Evlat oyununda canlandırdığı karakter hangisidir?

a) Pierre
b) Nicolas
c) Hemşir
d) Doktor

Doğru cevap: b) Nicolas

16) Hangisi Fleabag dizisinde oynamıyor?

a) Olivia Colman
b) Andrew Scott
c) Sian Clifford
d) Jodie Comer

Doğru cevap: d) Jodie Comer 

17) Yeni nesil meyhanelerde de karşımıza çıkabilen İspanya menşeli meze patatas bravas, “cesur patatesler” anlamına gelen ismini sosunun bir hayli acı olmasından alır. Doğru mu? Yanlış mı?

a)     Doğru
b)     Yanlış

Doğru cevap: a) Doğru

18) Star Wars hayranlarının gayriresmi tatil günü ilan ettiği tarih hangisidir?

a)     4 Ocak
b)     4 Nisan
c)      4 Mayıs
d)     4 Kasım

Doğru cevap: c) 4 Mayıs

19) Gazapizm’e “Yaşanırsa Diye” parçasında kim eşlik eder?

a) Cem Adrian
b) Gaye Su Akyol
c) Sansar Salvo
d) Deniz Sungur

Doğru cevap: a) Cem Adrian

20) Nuhado Records, 2020 yılında Da Poet tarafından kurulmuştur. Doğru mu? Yanlış mı?

a) Doğru
b) Yanlış

Doğru cevap: a) Doğru