2017 listeleri: Yılın en iyi drama dizileri

Yıl sonu listelerine yer vereceğimiz yeni Bant Mag. sayısı öncesinde dünyada ilk kez 2017 yılı içerisinde yayın hayatına başlamış yeni drama dizileri arasından, Bant Mag. ekibinin seçtiği en iyi 10 yapımı sıralıyoruz.

American Gods Season 1 2017

10. American Gods
Starz’ın uzun zamandır merakla beklenen Neil Gaiman uyarlaması geçtiğimiz ilkbahar aylarında yayın hayatına başladı ve hem hayranların, hem de esere aşina olmayanların ilgisiyle karşılandı.

9. Taboo
1800’lerin başında İngiltere’de geçen bu heyecan yüklü ve son derece gergin dizi, önemli ölçüde hem başrolü, hem de dizinin yaratıcılarından biri olan Tom Hardy’nin omuzlarına yüklenen, etkileyici bir FX dizisiydi.

legion

8. Legion
Yılın sürpriz bilim-kurgu macera dizisi Legion, Bones ve Fargo gibi dizilerde imzası bulunan Noah Hawley’nin yaratıcısı olduğu, seyir zevki epey yüksek bir FX yapımıydı. Dan Stevens, Aubrey Plaza ve Jean Smart gibi isimlerden oluşan oyuncu kadrosu ise cabası.

The Deuce Episode 6, debut 10/15/17: James Franco. photo: Paul Schiraldi/HBO

7. The Deuce
1970’ler New York’unun porno ve fuhuş ortamlarında gezinen sıradışı hikayesi ve başarılı işçiliğiyle dikkat çeken bu yeni HBO hiti, iki bölümün de yönetmenliğini üstlenmiş olan James Franco ile Maggie Gyllenhaal’u başrole taşıyor.

Dark

6. Dark
Netflix’in ilk Alman dizisi Dark, sürpriz bir başarıyla yılın en ses getiren dizilerinden birine dönüştü. Gizem ve merak unsurlarını had safhada önde tutmuş hikayesi ve çok sayıda karaktere yeterli zaman ve alan açmış anlatım diliyle dikkat çeken dizi, Stranger Things’in tahtına oynuyor.

ozark

5. Ozark
Arrested Development sonrası yazıp yönettiği ve oyuncu kadrosunda yer aldığı dramedi ve komedilerle tanıdığımız Jason Bateman’dan kapkara ve etkileyici bir suç dizisi çıkacağı kimin aklına gelirdi ki… Breaking Bad’le yan yana tutulacak kadar onurlandırılan bu nefis Netflix dizisinde Laura Linney de döktürüyor.

Anne-with-an-e

4. Anne with an E
Yılın belki de en naif ve sevimli yeni dizisi Anne with an E, klasikleşmiş Anne of Green Gables romanını merkez alan ve 19. Yüzyılda küçük bir kasabaya evlatlık gelen yetim kız Anne’in hikayesine odaklanan şahane bir Kanada dizisi. Büyüme hikayelerine meraklı dönem işi tutkunları ıskalamamalı.

room

3. Room 104
Amerikan bağımsız sinemasının medarı iftiharlarından Duplass Kardeşler’in yaratıcısı olduğu, özgün ve heyecan verici bu antoloji dizisi, her bölümü aynı otel odasında geçen, birbirinden ayrı türde, bambaşka kahramanları merkez alan farklı bir hikaye anlatan, yaklaşık yarım saatlik bir HBO harikası.

handmaidstale

2. The Handmaid’s Tale
Yılın en çok övülen, ödüllendirilen ve seyirci sevgisi de kazanmış yeni dizilerinin belki de başında gelen bu Hulu dizisi, Margaret Atwood’un aynı adlı romanından uyarlanan ve başroldeki Elisabeth Moss’un harikalar yarattığı, sarsıcı ve son derece sinir bozucu bir distopik dram.

https://www.youtube.com/watch?v=7gZCfRD_zWE

1. Mindhunter
Televizyonun geldiği noktayı, en çok da reji meziyetleri açısından gözler önüne seren 10 bölümlük bu enfes Netflix dizisi, ilk iki ve son iki bölümüne David Fincher’ın muazzam bir imza attığı ve Asif Kapadia, Tobias Lindholm ve Andrew Douglas gibi yönetmenlerin de en az onun kadar iyi işler çıkardığı bir gerilim harikası. 1970’lerde FBI’ın içinde kurulan ve suçun kaynağına inmek için dönemin en kan donduran cinayetlerini işlemiş seri katilleriyle röportaj ve görüşmeler yapan bir birimin hikayesini anlatan dizi, her anlamda yılın en iyi drama dizisi.