Cité Internationale des Arts Türkiye Atölyesi için başvurular açıldı

Hazırlayan: Meltem Demiraran - Fotoğraf: Serkan Taycan

İKSV, Fransa’nın köklü sanat kurumlarından Cité Internationale des Arts ile yaptığı 20 yıllık anlaşma dâhilinde kurulan Türkiye Atölyesi’nde 2009’dan bu yana Türkiyeli sanatçıları ağırlıyor. 2024 için misafir sanatçı adaylarının başvurularını kabul etmeye başlayan program, farklı disiplinlerde çalışan sanatçılara üç aylık dönemler hâlinde Paris’te yaşama ve çalışma imkânı sağlıyor.

Misafir sanatçı programı; görsel sanatlar, deneysel film, tasarım ve performatif sanatlar gibi farklı disiplinlerde çalışan tüm sanatçılara açık. Aranan koşullar, başvuru esnasında 40 yaşından küçük olmak ve İngilizce veya Fransızca dillerinden en az birini iyi derecede bilmek. 2024’ün Ocak – Mart, Nisan – Haziran, Temmuz – Eylül ve Ekim – Aralık dönemlerinde atölyeye katılmak isteyen sanatçıların özgeçmiş, niyet mektubu bir de portfolyosunu İngilizce olacak şekilde hazırlaması ve 2 Kasım saat 17.00’ye kadar çevrimiçi başvuru formunu doldurması gerekiyor. 

Seçim süreci Çelenk Bafra, Özer Dicle, Ayşegül Kurtel, Bige Örer, Ulya Soley, Rüçhan Şahinoğlu ve Duygu Şengünler’den oluşan yedi kişilik bir seçici kurul tarafından gerçekleştirilecek. Kabul alan sanatçılar, İKSV binasında seçici kurul üyeleri ve İKSV ekibiyle bir araya gelerek projelerini tartışacak.

Sorularınız için ise [email protected] adresinden İKSV ile iletişime geçebilir, daha fazla bilgiye İKSV’nin resmi web sitesinden ulaşabilirsiniz. Başvuruların sonuçları İKSV web sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulacak.

Cité Internationale des Arts hakkında

Cité Internationale des Arts, her yıl dünyanın dört bir yanından gelen yaklaşık 350 sanatçının iki aydan bir yıla kadar kişisel atölyelerde konaklamasını sağlıyor. Bünyesinde sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanları ve dahasını bulunduran kurum sanatçıları, kendilerini geliştirmeye ve üretmeye davet ediyor. Farklı coğrafyalardan gelen sanatçıların buluşma noktası olan Cité Internationale des Arts’ta Almanya’nın 20, İsviçre’nin 17, Çin’in 16, Japonya’nın 14, İran’ın ise 4 adet atölyesi bulunuyor.