RASTGELE: Ozan Akyol’un seçtiği 10 okült korku filmi

Video serileri ve podcastlerinde özgün bir mizah anlayışı belirleyen KALT ekibinden Ozan Akyol, şu sıralar grubu Episode13 ile uzun bir aranın ardından yeni bir albüm hazırlığında. Metal müziğe olduğu kadar korku sinemasına da meraklı Ozan, RASTGELE köşemiz için favori 10 okült korku filmini sıraladı. 

KATRAN KARASI GİZİLLİKLER, CEHALET ve İHMAL —> OZAN AKYOL’UN SEÇTİĞİ 10 OKÜLT KORKU FİLMİ

Rosemary’s Baby 

“‘Bu devirde çocuk yapmak demek masraf demek, maddi manevi hazırlıklı olmak lazım’ diyenlere müjde! Dediğiniz doğru, haklısınız.”

The Exorcist

“Küçücük kıza vuruyorlar, bağırıyorlar ama çünkü o kız değil başka bir şey. Ben şimdi söylemeyeyim ne olduğunu. Eğer bir gün bilimle cehalet arasında kalırsanız hiçbir şeye dokunmayın, ellemeyin.”

The Wicker Man

“Iron Maiden’ın aynı isimde şarkısı var, demek ki filmi izlemişler. Bir gün Iron Maiden’la karşılaşırsanız konuşacak konu vermiş oldum size. Kıymetini –> bilin.”

Suspiria (Eskisi de olur yenisi de olur)

“Yurt dışılı insanlar bile kızlarını Devlet Parasız Yatılı Yurduna yerleştirmeye çalışıyorsa bu düzen sorgulanmalı. Ayrıca dansın okulu olmaz (olur)…..”

Eyes Wide Shut

“Maske ve sosyal mesafenin önemini çok önceden görmüş yüceler yücesi bir film. Kubrick Bey, klasik anlamda bir korku filmi yapmadan da insanları gererek kakalarını getirtebileceğini böylesine estetik bir şeki……”

The Blair Witch Project

“Adı üstünde bu bir projeydi ve yaşanan bazı tatsızlıklar nedeniyle tamamlanamadı. Sinema-TV bölümlerinde her yıl neler yaşanıyor neler bir bilseniz……”

A Dark Song 

“Airbnb’de biricik evinizi kiraya veriyorsunuz, misafirleriniz baştan ayin yapacağız diye belirtmiyor ve evin affedersiniz ağzına sıçıyor. Ben korku filmlerindeki o güzelim evleri yanık pişmaniyeye çeviren insanlara çok sinirleniyorum ya.”

The Witch 

“Süper bir film.”

Hereditary

“‘Hüzün ve acıdan daha karanlık bir yol var mıdır duygu haritamızda?’. Bunu Tuna Kiremitçi değil ben yazdım. Kayahan da böyle şeyler yazardı rahmetli.” 

Midsommar 

“Her ülkenin yöresel ürün festivali farklı oluyor. Kimisi sanatçı çıkarıyor, kimisi güzel hediyelik eşyalar satıyor, kimisi de bunlar gibi devlet içinde devlet oluyor. İnanılmaz ya gerçekten.”