Söz plak şirketlerinde: GRGDN Müzik

Bant Mag. No:74’te Türkiye’den ve dünyadan, 2020’yle birlikte çeşitli süreçlerden geçen çok farklı ölçekler ve farklı motivasyonlardaki plak şirketlerine sorduk: Bu süreçten işler nasıl etkilendi? Müziğe olan yaklaşım ve üretimleri değiştiren / dönüştüren bir süreç oluyor mu? Oluyorsa ne anlamda oluyor? Talepler neler? Öğrenilen bir şeyler oldu / oluyor mu?

GRGDN Müzik yanıtlıyor

Merkez: İstanbul
Katalogda kimler var: Oh Land, Vega, Orkun Tunç, Cartel
Ne zamandır var: 2003

“Bu dönemin hepimizin üzerinde yarattığı ve yaratacağı travma ile birlikte çok büyük kazanımlar da bırakacağına inanıyorum.”

Hadi Elazzi: “Bu topraklarda eğlence sektöründe olup da ‘roller coaster’ etkisini yaşamamış olan herhangi bir birey ya da kurumsal yapı olduğunu sanmıyorum. Bu alanda çalışan kime ‘neden bu işle uğraşıyorsun’ diye sorsanız, sanırım cevabı ‘ben işimi seviyorum’ olacaktır.” 

“Esasında hepimiz önceki dönemlerde yaşadığımız iniş çıkışlar sebebiyle oldukça tecrübeliydik. Şahsen ben Mart 2020-Mart 2021 dönemi gibi bir dönem hiç yaşamamıştım. COVID-19 doğal olarak canlı müziği çok derinden etkiledi. Müzikle ilgilenip hayatını kazanan insanların en büyük kaynağı hep konserler, bar performansları, turneler olmuştur. Ve ne yazık ki; bu dönem bize ‘freelancerların’ların hayatının ne kadar ince bir ipliğe bağlı olduğunu gösterdi.”

“Müzik yaratıcıları için canlı müziğin, hem finansal hem de kreatif olarak en önemli öğesi olduğuna inanıyorum. Konserdeki adrenalin müzisyeni motive eder ve geleceğe inançlı bir şekilde bağlar. Dönemin başında ben herkesin evlerinde daha üretken olup işine motive olacağını düşünmüştüm. Hem sürecin bu kadar uzun olacağını, hem de müzisyenin ekstra duygusal yapısı olduğunu ön göremedim.”

“GRGDN Müzik, yapımcılık (record label) ve konser düzenliyicisi (promoter) / artist menajerliği formülüyle, iki bacağı olan bir yapı olmuştur. Ne yazık ki; bizim de tek bacağımızın tamamıyla işlevsizleştiği bir dönemin içindeyiz. Bu dönem bizim ekibin kendi kendini nasıl motive ettiğini, mecbur kaldığımızda uzaktan da çalışabileceğimizi ve gerçekten performansımızı artırabilmeyi bile başardığımızı görüp gurur duyduğum bir süreç oldu. Tabii ki hepimiz ofisimize geri dönüp yüksek sesle müzik dinlemeyi ve aramızda şakalaşıp, birbirimize dokunmayı çok özledik.” 

“Bu dönemin hepimizin üzerinde yarattığı ve yaratacağı travma ile birlikte çok büyük kazanımlar da bırakacağına inanıyorum. Ümit ederim, aynı ruhla beraber hareket etmeyi, yaptığımız işi ne kadar sevdiğimizi bir an olsun unutmamayı, takdir etmeyi ve edilmeyi öğrendiğimiz yepyeni bir dönem olur.” 

“Günün gerçeklikleri ve olası yollar: Söz plak şirketlerinde” dosyasını okumak için buradan Bant Mag. No:74’e ulaşabilirsiniz.