Yeni Royal Blood albümü "Typhoons"a dair bilinmesi gerekenler

2011’de yola ilk çıkışından bu yana emin adımlarla ilerleyen Royal Blood, geçtiğimiz yaz kulağa yapışan riffler ve yüksek bir enerji yayan “Trouble’s Coming” teklisiyle yeni albümün ilk sinyallerini vermişti. Albüme adını veren “Typhoons”un paylaşılmasıyla geri sayımı hızlandırıyoruz. Üçüncü Royal Blood albümüne dair neler biliyoruz, beklentiler ne yönde olmalı, madde madde topladık. 

* Brightonlı ikili, çıkış tarihi 30 Nisan olarak duyurulan Typhoons albümüne adını veren parçanın  temasının insanın kendi düşünceleri içinde kaybolması olduğunu söylüyor. Parçanın Quentin Deronzier imzalı klibinde de grubu Londra’da bir binanın çatısında çalarken izliyoruz. Başta her şey sakin gibi görünse de bir süre sonra hepsi siyah giyimli bir grup hayran Royal Blood’ı çevreleyerek kendi “tayfunlarını” yaratıyorlar. Zihindeki döngüsel düşünme hâline bir gönderme misali.

* Parçada işlenen bu tema, Typhoons albümünün genel olarak parmak bastıklarının da bir özeti niteliğinde. Albümün genelindeki insanın kendi düşüncelerinde hapsolmasının ne kadar tüketici olabildiğine bir vurgu var. 

* Mike Kerr ve Ben Thatcher, Typhoons’u bir köklere dönüş albümü olarak kurgulamış. İlk albümleriyle yarattıkları heyecanın peşine düşmüşler. Onlar için bu geriye dönüş; Justice, Phillippe Zdar (Cassius) ve (dağıldığını öğrendiğimiz) Daft Punk’ın tesiri altında müzik yaptıkları günlerin heyecanının yeniden peşine düşmek anlamına geliyor. 

* Bu arayışta albümün sound oluşumunun başlangıç fişeğini “Figure It Out” parçası ateşlemiş. Bugüne kadar yarattıklarını bütünüyle yok saymaktansa onu nasıl değiştirebileceklerine ve ona nasıl yön verebileceklerine kafa yorduklarını söyleyen ikilinin ortaya çıkardığı neticenin çok taze tınlayacağı konusunda inancı tam. 

* Grubun 2019 konserlerinde düzenli olarak yer verdiği ve hayranların favori ilan ettiği “Boilermaker”ın yanı sıra vocoderlı “Million & One” ve “Prince’in hiperagresif bir yorumlaması” olarak tanımlanan “Mad Vision” da Typhoons şarkıları arasında. Albüm, finali ise piyano balladı “All We Have Is Now” ile yapacak.

* Typhoons’un doğrudan temas etmese da derinliklerinde yatan bir diğer tema da grubun içinden geçtiği süreç bağlamında başarının her iki yüzünün değerlendirilmesi; şöhretin göründüğünden daha karmaşık bir süreç olduğunun irdelenmesi.

* Nitekim albümün neredeyse tüm prodüksiyonunu ikili kendisi üstlenmiş. “Who Needs Friends” ve “Trouble’s Coming”de Grammy ödüllü Paul Epworth’ün, “Boilermaker”da da Queens of the Stone Age kurucusu Josh Homme’un prodüktörlük katkıları var. Royal Blood, Kuzey Amerika turnesinde Queens of the Stone Age’e eşlik etmişti. 

* Son olarak Typhoons albümünün şarkı listesini de şöyle bırakalım:

  1. Trouble’s Coming
  2. Oblivion
  3. Typhoons
  4. Who Needs Friends
  5. Million & One
  6. Limbo
  7. Either You Want It
  8. Boilermaker
  9. Mad Visions
  10. Hold On
  11. All We Have Is Now