Tektosag Records hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için öğrendik


Bağımsız bir plak şirketinden ziyade geniş bir kolektif gibi hareket eden Tektosag Records, bünyesinde barındırdığı onlarca yetenekli isimle yaptığı etkinlikleri, yayınladığı albümler ve derlemelerle birlikte kısa süre içerisinde epey kalabalık bir kitleye ulaşır hâle geldi. Hip hoptan drum’n’bass’e ağrılıklı olarak elektronik olan hemen her türü kapsayan Tektosag Records’a sıkça sorulan soruları yönelttik.

Her şey nasıl başladı?
Ankara’da Süleyman ağbinin (Shades) ortaokul-lise yıllarımızdayken ufkumuzu açmasıyla başladı. O küçük plak dükkânı bizim gibi daha birçok insan için bulunmaz bir kaynaktı. Onun sayesinde iyi müzik dinledik, eşzamanlı fanzinler çıkardık, bildiklerimizi sevdiklerimizi toplama kasetlerle, yazılarla paylaşmaya başladık.

Tektosag nasıl kuruldu?
2003’te Voconut adıyla Ankara’da benzer bir oluşumu başlatıp, sonrasında İstanbul’a taşımıştık. Voconut enerjisini kaybedince  2010’da Tektosag adıyla yeni bir başlangıç yapmak istedik. Başlarda yayınladıklarımızın tamamı arkadaşlarımızdan topladığımız parçalardan oluştu. Sonrasında genişleyerek bugünkü çeşitliliğe ulaştı.

“Tektosag” kelime olarak ne anlama geliyor?
Tektosaglar bugün Ankara’nın olduğu topraklarda yaşamış ve göç etmiş bir Kelt kavimi. Keltçe “hazine arayanlar” anlamına geliyor.

2010’dan bu yana Tektosag Records etiketiyle çıkan birçok farklı albüm ve proje oldu, bunlar arasında sizin açınızdan en unutulmazı hangisiydi?
Hepsi.

Yayınlanan albümler dışındaİstanbul’un farklı noktalarında gerçekleştirdiğiniz etkinliklerle de adınızdan sıkça söz ettiriyorsunuz. Sizin açınızdan bu etkinliklerin önemi nedir?
Etkinlikler, hem yeni isimlerin seslerini duyurabilmeleri, hem de Tektosag sanatçılarını takip edip canlı dinlemek isteyenler için önemli bir fırsat. Her etkinlikte mümkün olduğunca farklı sanatçıya yer vermeye çalışıyoruz.

15 Mart Cumartesi günü Babylon’da düzenleyeceğiniz geceyle ilgili bize bilgi verebilir misiniz?
15 Mart günü Brainfeeder’dan Lapalux, Tektosag ailesinden de; Gantz, Da Poet, Dalt Wisney, Nodul, Klaustro, Tufan Demir ve Gökalp & Savai hem Babylon hem Lounge tarafında performans gerçekleştirecekler.

Davulun Sesi serisinden bahseder misiniz?
2011’de enstrümantal hip hop ağırlıklı Davulun Sesi alt etiketini kurduk. İlk iki toplamadan sonra bu albümlerde yer alan isimlerin de müziklerini yayınlamaya başladık. Davulun Sesi sayesinde hip hop camiasıyla yakınlaştık. Bu durum bizim için de büyük bir açılım oldu. 

Nasıl seçiliyor parçalar?
Bize gönderilen demolardan ya da keşfettiğimiz isimlerden beğendiğimiz parçaları beraber değerlendiriyoruz.

Bu yıl üçüncüsü yayınlanacakmı?
Evet bu yıl çıkarmak istiyoruz ama kesin bir tarih veremiyoruz henüz.

Tektosag 2014’e hızlı bir başlangıç yaptı ve Nodul’ün Balcony Beats albümünü yayınladı. Bu sene Tektosag Records etiketiyle başka hangi albümleri görebileceğiz?
Gökalp K & Savai’nin ortak albümü, Levni & Sloth Pallas’tan plak formatında yayınlanacak bir EP, uluslararası sanatçıların da yer alacağı bir “Acid” toplaması, Beto Narme’den bir EP ve Davulun Sesi 3 şimdilik planlar arasında.

Tektosag albümlerine nasılulaşılır?
www.tektosag.com‘dan tamamına ulaşabilirsiniz.

Bir sanatçı/grup sizinle çalışmak istediğinde neler yapmalı?
Bizimle parçalarını e-mail ya da Soundcloud aracılığıyla paylaşabilirler. Yayınlanması için önerebileceğimiz bir formül yok, sound örneği yok. Fikirler ve müzikal birikim önem taşıyor.

Image


Image
Image
  1. Benim kurallarım: Glen E. Friedman

    “Yapmayı umduğumuz şeylerin şu anda kendilerine has bir hayatı olması ve insanları hâlâ etkilemesi inanılmaz; bu bir onur.”

  2. Bant Mag. Yayınları ilk kitabını sunar: Oturduğum Yerden / From Where I Am

    Aylin Güngör’ün “Oturduğum Yerden / From Where I Am” ismini taşıyan fotoğraf kitabıyla Bant Mag. Yayınları’na start veriyoruz.

  3. Müzikle anlatsana: Temalı dinleyişler

    Ünlü edebiyat eserlerinden yemek tariflerine, çeşitli bilim dallarından hayal ürünü tarihçelere kadar aklımıza gelebilecek her çeşit bilgiyi kulaklarımıza sunmaya hazır albümler dolanıyor etrafımızda. Bir de bulması kolay olsa!

  4. Joshua Camp ile temalı albümler üzerine

    One Ring Zero’nun Joshua Camp’ine temalı albüm yapma deneyimleri üzerine birkaç soru sorduk.

  5. Yeni bir gün doğuyor: Cold Cave

    Wesley Eisold ile 22 Ocak Babylon’daki konseri öncesi yakınlaştık...

  6. 20 yıllık, bağımsız bir aile: Silver Mt. Zion

    Silver Mt. Zion, mart ayında Türkiye’de gerçekleştireceği ilk konseriyle, “Gelin günümüz dünyasının buhranları için beraber endişelenelim” diyor.

  7. Carla Bozulich

    Karanlık, tehlikeli ve pop

  8. Sıkça Sorulan Sorularla Tektosag Records

    Tektosag Records hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için öğrendik…

  9. Kelimelerden güçlü beat’ler: Sanebeatz

    2008 yılından beri SaneBeatz adıyla müzik yapan Furkan Çevik'e müzikal kariyerini, son yayınladığı albümü Balina Şarkıları'nı, geleceğe dair planlarını ve günümüz hip hop sahnesine dair fikirlerini sorduk.

  10. Müziğe dair kısalar

    Değişen adam Bob Dylan’dan, Mark Lanegan’a, Ahmet Hamdi Tanpınar’a, müzik üzerine birtakım düşünceler…

  11. Dinleme Odası’nda bu ay: Dawn of Midi

    Dinleme Odası'nda şubat ayının konuğu Dawn of Midi'ydi

  12. Teftiş: Bu ay ne dinlesem?

    Yeni müziğe dair bu ayki mesaimiz, artısıyla eksisiyle, burada.

  13. Bu ay ne izlesem?

    Yılın en çok konuşulan festival filmlerinin ardı arkasına vizyona gireceği mart ayı, hem erken bir İstanbul Film Festivali hazırlığı, hem de Oscar sezonundan eksikleri tamamlamak için ilaç niteliğinde.

  14. Nefes açıcı bir gençlik filmi: Mavi Dalga

    Beyazperdede Türkiye sinemasında çok fazla rastlayamadığımız liseli gençlerin arasına karışıp, seyircisine önceden öğrenilmiş kalıpların dışında, ferahlatıcı bir atmosfere hapseden Mavi Dalga’nın yazar ve yönetmenleri Zeynep Dadak ve Merve Kayan’la filme dair uzun ve kafa açıcı bir sohbet gerçekleştirdik.

  15. Yaratıcı bir mütevazı: Richard Ayoade

    Oyuncu, komedyen, senarist, yönetmen… Yetenekleriyle bir insanı rahatlıkla kıskançlık krizine sokabilen Londralı coollar coolu Richard Ayoade’e biraz daha yakından bakalım...

  16. 15 maddede Lars von Trier’in aşırı acıklı hikayesi

    Her filmi olay, her yaptığı skandal… Ama bu delirme eşiğine kolay gelinmiyor elbette. İzleyicilerinin önemli bir kısmının sevgi-nefret ilişkisi kurduğu Lars von Trier’in bugünlere kadar gelebilmesine hayret ettirecek olaylar silsilesi ve imza attığı skandalları sizler için derledik…

  17. Balkonumdan Çırağan…

    Veya: ANAP’ın bal peteğinden AK Parti’nin ampulüne “Turkish merry times”

  18. Görmek, düşünmek, hissetmek: 1457 Ankara

    Ankara metropolünü yeraltından yerüstüne hisseden, “yürümek düşünmektir” diyen 1457 Ankara belgeselinin yönetmeni Halil Yetiş ile konuştuk. Kent meselesinin güncel politikanın

  19. Birileri şakayı ciddîye alır

    Başka türlü bir stand-up mümkün...

  20. Arslan Eroğlu’yla müzikten edebiyata

    Ressam Arslan Eroğlu’nun son sergisi Perde’yi bahane ederek kapısını çaldık ve görsel algısını temellendirdiği kaynaklar üzerine detaylı bir söyleşi yaptık.

  21. Partick De Bana

    Bu buluşmanın kaç başlangıç noktası olduğunu ve hangi zamanlara kadar uzanabileceğini bilmiyorum.

  22. Keşfedilmeyi Bekleyen Yetenekleriyle: “Mamut Art Project”

    3-6 Nisan 2014 tarihlerinde Küçükçiftlik Park'da yapılacak olan, 2013 yılında hayata geçen ve genç sanatçıların üretimlerini galeri sahipleri, koleksiyonerler ve küratörlerle paylaşma hedefinde olan Mamut Art Project'in kurucu ortağı Seren Kohen'le bu projenin nasıl başladığını, ileriye yönelik planlarının neler olduğunu ve sanat ve eserlerin karşılığı ilişkisini konuştuk.

  23. PepsiCo Türkiye ve Sürdürebilir Tarım

    PepsiCo Türkiye PepsiCo’nun faaliyet gösterdiği ülkeler arasında bizi de örnek konuma koyan önder teknolojiler ve projeler üreterek hayata geçirmekte. Nasıl mı? Buyrun başlık başlık ve madde madde PepsiCo ve sürdürebilir tarım faaliyetleri.

  24. Künye

    yayın imtiyaz sahiplerive etkinlik direktörleri Aylin Güngö[email protected] J. Hakan Dedeoğ[email protected] yazı işleri müdürleri J. Hakan Dedeoğ[email protected] Ekin Sanaç[email protected] kreatif direktör